Jozef Sliacky Rôzne

Zvolen chce hospodáriť s vyrovnaným rozpočtom

Vedúca finančného odboru MsÚ vo Zvolene Alena Gáborová predložila poslancom mestského parlamentu programový rozpočet na roky 2011 - 2013. Podľa slov primátora Miroslava Kuseina „je to dobre pripravený rozpočet“.

So slovami primátora Zvolena sa zrejme stotožnili aj všetci poslanci prítomní na pondelňajšom zasadnutí mestského zastupiteľstva. Tento dojem potvrdzuje fakt, že nikto nemal záujem vyjadriť nejakú pripomienku v diskusii a pri hlasovaní bolo 20 za a len jeden sa zdržal hlasovania.

V roku 2011 bude Zvolen hospodáriť s vyrovnaným rozpočtom vo výške 29 864 872 € s rovnakou položkou na strane príjmov i výdavkov.

„Pri zvýšení príjmov sme brali do úvahy zvýšený počet firiem na území mesta,“ pripomenula Alena Gáborová. Počíta sa aj s odpredajom objektov v bývalých Jegorovových kasárňach. Na druhej strane je predpoklad, že budú úspešne zrealizované rozbehnuté alebo nové projekty, ktoré sa týkajú napríklad Materskej školy Centrum alebo Základnej školy Martina Rázusa na Zlatom Potoku, Pustého hradu, separovaného odpadu, projektu Zlepšujeme život Zvolenčanov a podobne.

Ako sme už na našej stránke uviedli, v slovenských médiách prebehla informácia o zvyšujúcom sa dlhu mesta. Podľa slov Aleny Gáborovej v roku 2011 bude dlh Zvolena okolo 6,2 milióna eur, čo je plne v súlade s platnou legislatívou.

O necelé dva týždne sú tu voľby. Zatiaľ čo niektorí z kandidátov na primátora a na poslancov mestského zastupiteľstva zdieľajú optimistický názor, že aj v čase končiacej sa krízy mesto hospodári dobre, iní hovoria o zlej ekonomickej situácii, ktorú „treba liečiť“, ba dokonca o „prejedení“ mestských peňazí. A to len zvyšuje dôležitosť blížiacich sa komunálnych volieb, ktoré by ani občania Zvolena nemali obísť bez povšimnutia.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM