Stanislav Černák Futbal

Zvolen dostane dotáciu 750 000 eur na rekonštrukciu futbalového štadiónu!

Slovenský futbalový zväz (SFZ) investuje do vybraných štadiónov v 21 mestách spolu až 45 miliónov. Investície a rekonštrukcie sa dočká sa aj zvolenský futbalový štadión. SFZ mu schválil dotáciu 750 tisíc eur!

Ilustračný obrázok k článku Zvolen dostane dotáciu 750 000 eur na rekonštrukciu futbalového štadiónu!
Zdroj: Dnes24.sk

Pozoruhodná jednota spájala delegátov na mimoriadnej konferencii Slovenského futbalového zväzu (SFZ), ktorá v banskobystrickom hoteli Lux riešila hlavný bod programu – schválenie návrhu rozdelenia finančných prostriedkov na rekonštrukciu, modernizáciu a výstavbu štadiónov. Z 83 delegátov za projekt hlasovalo 82 a proti bol len jeden. V praxi schválenie návrhu znamená, že počas desiatich rokov do výstavby vybraných štadiónov v 21 mestách štát investuje 4,5 milióna eur ročne, spolu 45 miliónov.

Rekonštrukcia je nutná

Veľmi dobrou správou je, že projekt ráta aj so Zvolenom. Zvolenský futbalový stánok potrebuje rekonštrukciu už naozaj nutne. „Samozrejme, sme radi, že sa nám podarilo dostať medzi vybraných adeptov,“ prezradil člen Správnej rady MFK Zvolen, poslanec NR SR a mestský poslanec Jozef Ježík mladší.

Zvolenský štadión spadá momentálne až do 2. kategórie štadiónov. Avšak aj štadióny tejto najnižšej kategórie musia spĺňať určité kritériá, ktoré sú zastrešenie všetkých miest hľadiska, umelé osvetlenie, sociálne zariadenia, sektor hostí a zázemie štadióna.

Pomôže finančne aj mesto?

„Hoci mestské zastupiteľstvo sa možnosťou spolufinancovania tohto projektu ešte oficiálne nezaoberalo, primátor a jeho najbližší spolupracovníci o ňom vedia. Odozvy sú celkom pozitívne, takže urobíme všetko preto, aby sme stanovené podmienky včas splnili a vďaka ponúknutej možnosti skultúrnili nielen štadión, ale aj jeho okolie,“ dodal Ježík.

Noví ľudia, chcú pozdvihnúť zvolenský futbal

Je pravdou, že zvolenským futbalistom sa v poslednom čase veľmi nedarilo. Avšak vstupom nových ľudí do vedenia MFK si však nielen odborníci, ale aj širšia aj verejnosť sľubuje, že postupne dôjde k zlepšeniu zvolenských pozícií a že Zvolen sa na futbalovej mape prepracuje tam, kam patrí.

Nové vedenie zvolenského futbalu chce dostať tento najpopulárnejší šport na vyššie pozície. „Futbal je fenomén, ktorý si rozhodne zaslúži adekvátnu podporu. Verím, že s našou iniciatívou sa stotožnia aj kompetentní ľudia a spoločne sa nám podarí skvalitniť nielen športovú, ale kultúrno-spoločenskú stránku nášho mestského futbalového klubu,“ povedal na záver Jozef Ježík.

Zdroj: TASR/Global24

Zvolen dostane dotáciu 750 000 eur na rekonštrukciu futbalového štadióna!
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM