Futbal

Zvolen hostil finálový turnaj mladých futbalových nádejí: Z triumfu sa tešili chlapci z Prešova a dievčatá zo Šale

Mini Champions Liga Slovensko 2013 vyvrcholila po kvalifikačných turnajoch v rámci regiónov finálovým turnajom mladších žiakov v kategórii U12 a starších žiačok U16 v areáli MFK Lokomotíva Zvolen.

Ilustračný obrázok k článku Zvolen hostil finálový turnaj mladých futbalových nádejí: Z triumfu sa tešili chlapci z Prešova a dievčatá zo Šale
Zdroj: Dnes24.sk

Aktuálny ročník Mini Champions Liga 2013 v minifutbale bol súčasťou Grassroots programu SFZ a celkovo bol deviatym ročníkom.

Ako sa hralo?

Po turnaji starších žiakov U14 „O Pohár Tomáša Ďubeka“, tak Zvolenčania kvalitne zorganizovali ďalší turnaj na celoslovenskej úrovni, finálový turnaj Mini Champions Liga Slovensko 2013. DO finálového turnaja sa prebojovalo 8 tímov chlapcov, žiaľ bez účasti Zvolena. Zápasy v skupinách sa hrali systémom každý s každým. Družstvá, ktoré skončili v skupinách na 3. a 4. mieste, zohrali zápasy o konečné 5. a 7. miesto. Tímy, ktoré skončili v skupinách na 1. a 2.mieste, postúpili do 4-člennej finálovej skupiny opäť systémom každý s každým o konečné 1. až 4. miesto.

Do finále sa prebojovalo 6 dievčenských družstiev. Tie boli vyžrebované do dvoch trojčlenných skupín, kde sa hralo systémom každý s každým. Družstvá, podľa umiestnenia v skupinách, zohrali zápasy o konečné umiestnenie. Hrací čas zápasov bol 1 × 20 minút a tímy hrali s počtom hráčov 4+1 so striedaním hokejovým spôsobom. Stretnutia rozhodovali Braňo Hrdlička, Peter Dírer, Peter Jodas.

Štatistiky turnaja

Celkovo bolo odohraných 31 stretnutí, padlo 182 gólov v riadnom hracom čase a 11 v penaltovom rozstrele teda spolu 193, chlapci vsietili 136, dievčatá 46+11 gólov. Najviac 14 gólov padlo v zápase chlapcov v skupinovej fáze, kde Trenčín zdolal Močenok 10:4, ale v semifinálovom stretnutí dievčat videli diváci až 15 krásnych gólov. Súboj Michaloviec a Spišskej Novej Vsi síce skončil remízou 2:2, ale v penaltovom rozstrele pribudlo ďalších jedenásť.

Víťazmi 9.ročníka MCHL 2013 sa stali chlapci z Prešova, ktorí boli v minulom ročníku piati. Medzi dievčenskými družstvami sa z triumfu tešili obhajkyne prvenstva zo Šale.

„Tento turnaj organizujeme už pravidelne, mrzí ma, že naša U 12 z krajského kola nepostúpila. Verím, že budeme pokračovať v usporadúvaní finále Mini Champions Ligy aj v jubilejnom 10. ročníku a verím, že aj s účasťou nádejí MFK Lokomotíva Zvolen,“ zhodnotil celé podujatie predseda správnej rady MFK Lokomotíva Zvolen Peter Lihan.

Foto: Miloš Masarik

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM