Nicole Regecová Samospráva Samospráva

Zvolen investoval státisíce eur do škôl a škôlok: Väčšinu zhltla prestavba jedinej

Začiatok školského roka sa nezadržateľne blíži! Vo viacerých školách a škôlkach pod Pustým hradom vládol čulý ruch už v predstihu.

Ilustračný obrázok k článku Zvolen investoval státisíce eur do škôl a škôlok: Väčšinu zhltla prestavba jedinej
Zdroj: TASR

Približne 438 000 eur investovalo mesto Zvolen pred začiatkom školského roka do niekoľkých škôl a škôlok vo svojej pôsobnosti. Najviac – 300 000 eur išlo na prestavbu Materskej školy J. Bánika na sídlisku Podborová.„Ka­pacita škôlky sa prestavbou zvýšila o 20 detí,“ uviedol hovorca mestského úradu Martin Svatuška.

Ďalšie investície

Došlo tiež k výmene palubovky v telocvični Základnej školy M. Rázusa a v športovej hale Základnej školy Námestie mládeže. V Materskej škole na Voljanského ulici zase pribudol zateplený druhý pavilón a opravila sa aj strecha na Základnej škole na Hrnčiarskej ulici.

Podľa poslednej aktualizácie je celkový rozpočet mesta Zvolen pre rok 2016 stanovený na takmer 31 miliónov eur, z toho len do školstva by malo smerovať niečo cez 13 miliónov eur.

Tisíce žiakov

Mesto má momentálne v zriaďovateľskej pôsobnosti šesť základných a 11 materských škôl. Minulý rok zasadlo do lavíc jednotlivých základných škôl 3 367 žiakov, do škôlok nastúpilo 1 217 detí. „Tento rok očakávame približne rovnaké počty,“ konštatoval hovorca.

Čo sa týka žiadostí o prijatie detí do materských škôl, tento rok ich jednotlivé mestské zariadenia evidujú 401, v prípade škôl ide o približne 390 prváčikov. Mesto eviduje vo svojich základných školách 313 pedagogických zamestnancov, v materských školách ďalších 122, v základnej umeleckej škole 29 a v centre voľného času 26. K nim treba ešte pripočítať ďalších 210 nepedagogických zamestnancov.

Čítajte tiež:

FOTO: SIAF s takmer 115 000 návštev­níkmi. Najlepšou statickou ukážkou bombardér B-52

Keď je vo zvolenských podnikoch riadne veselo: Vtipné príhody čašníkov a servírok

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM