Správy

Nemocnica má za sebou pôrod ženy podozrivej na ochorenie COVID-19

Vo zvolenskej nemocnici v uplynulých dňoch absolvovala pôrod žena v karanténe, ktorá v nej bola kvôli manželovi pre možné podozrenie na ochorenie COVID-19.

Ilustračný obrázok k článku Nemocnica má za sebou pôrod ženy podozrivej na ochorenie COVID-19
Zdroj: pixabay

Žena rodila v tzv. červenej covidovej zóne nemocnice a v osobitne vyčlenenej pôrodnej sále. Informovala o tom v pondelok TASR Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny AGEL SK, pod ktorú nemocnica patrí.

Všetci lekári museli mať počas pôrodu ochranné obleky, rúško mala aj rodička a prísne sa dbalo o to, aby pri pôrode bolo čo najviac eliminované riziko možnej nákazy najmä bábätka, ako i lekárov a sestier.

„Klientka bola v karanténe pre riziko prenosu infekcie novým koronavírusom. Jej manžel sa niekoľko dní pred pôrodom zúčastnil spoločenskej akcie, na ktorej bol potvrdený pozitívny prípad COVID-19,“ konštatoval zástupca primára gynekologicko- pôrodníckeho oddelenia Andrej Jenčo s tým, že pôrod bábätka sa začal ešte predtým, ako testovanie na prítomnosť nového koronavírusu mohlo potvrdiť alebo vylúčiť jeho prenos.

„Pôrod sme realizovali za použitia prísnych protiepidemických opatrení na izolovanom pôrodnom boxe tak, aby sa zabránilo kontaktu medzi rodičkou a ostatnými klientkami. Personál použil pri ošetrovaní matky a novorodenca osobné ochranné pracovné pomôcky,“ zdôraznil Jenčo.

Pôrod prebehol prirodzenou cestou bez vážnejších komplikácií a narodil sa zdravý chlapec s hmotnosťou 3500 gramov. Matka po pôrode absolvovala vyšetrenie na COVID-19, ktoré bolo negatívne. Zvyšok jej pobytu s dieťaťom v nemocnici bol už v štandardnom režime.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM