Nicole Regecová Samospráva

Zvolen spečatí zisk lesníckeho titulu krásnym gestom. Po meste vysadia stromčeky

Hlavné mesto slovenského lesníctva nezostane titulu, ktorý získalo, nič dlžné. V uliciach symbolicky vysadia mladé smreky. Kde všade majú tešiť Zvolenčanov?

Ilustračný obrázok k článku Zvolen spečatí zisk lesníckeho titulu krásnym gestom. Po meste vysadia stromčeky
Zdroj: Mesto Zvolen

Fakt, že Zvolen sa pred nedávnom stal hlavným mestom slovenského lesníctva, môže efektívne napomôcť v jeho zviditeľnení na Slovensku i v zahraničí. "Titul mu udelilo 11 renomovaných lesníckych organizácií. Všetky sa zároveň zaviazali používať toto označenie a logo v čo najväčšom rozmere pri organizovaní svojich aktivít,“ uviedol Martin Svatuška, referent pre styk s verejnosťou Mesta Zvolen. Obyvatelia mesta pod Pustým Hradom tak môžu byť na svoju samosprávu právom hrdí.

Teraz prichádza na rad aj symbolické spečatenie tohto memoranda. Počas jeho podpísania medzi lesníkmi a mestom Zvolen, prijal zástupca mesta, viceprimátor Jaroslav Stehlík, jedenásť mladých smrekov. Tie poputujú do ďalších inštitúcii a budú vysadené ako výsledok spolupráce.

Prvá výsadba sa uskutoční v Domove dôchodcov a sociálnych služieb na Záhonku už 3. mája o 10:00. Pri tejto príležitosti bude pomáhať aj primátorka mesta – Lenka Balkovičová. Ďalšie stromčeky by mali byť vysadené v najbližších dňoch v areáli škôl a škôlok.

Heslo Spolu rastieme ďalej sa napokon netýka len nedávnych Lesníckych dní, ale vystihuje aj hlavnú myšlienku budúcej spolupráce medzi mestom a miestnymi lesníckymi organizáciami. Aj spolupráca, podobne ako strom, potrebuje tie najlepšie podmienky pre rast – dostatok priestoru, výživy a starostlivosti.

Čítajte tiež:

Nevšedný dokument zvolenského fotografa: Divoká jazda cez krajiny Balkánu!

HLASUJTE: Uvítali by ste cestu cez mestskú zónu Horné Lanice?

Memorandum bude spečatené výsadbou drevín
4
Galéria
Zdroj: Mesto Zvolen
Zdroj: Mesto Zvolen
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM