Jakub Forgács Hokej

Zvolen v štvrťfinále narazí na Žilinu. V koho prospech hovorí vzájomná bilancia?

Očakávané vyraďovacie boje štvrťfinále play-off sa začínajú. Pred prvým zápasom HKM sme sa pozreli na štatistiky oboch tímov.

Ilustračný obrázok k článku Zvolen v štvrťfinále narazí na Žilinu. V koho prospech hovorí vzájomná bilancia?
4
Galéria
Zdroj: TASR

Tuhý boj sa všeobecne očakáva vo štvrťfinálovej sérii medzi hokejistami MsHK DOXXbet Žilina a HKM Zvolen, ktorá nemá jednoznačného favorita. Prvé dva duely sú na programe v sobotu a v nedeľu na ľade Žiliny, ktorá vďaka štvrtej priečke dosiahla svoje najlepšie umiestnenie v základnej časti a vyraďovačku začne prvýkrát v domácom prostredí.

„Vlci“ postúpili do play off s historicky najvyšším počtom bodov – 90. V základnej časti sa vyhli hluchým obdobiam, prakticky stále sa držali na štvrtom mieste a v predstihu si zabezpečili účasť vo vyraďovacej časti. V ich prospech hovorí lepšia bilancia vzájomných zápasov so Zvolenom, v priebehu sezóny dokázali HKM zdolať štyrikrát v šiestich stretnutiach. V doterajšej histórii play off narazili na seba súperi dvakrát. V sezóne 2001/2002 vyhral Zvolen štvrťfinálovú sériu s MsHK v najkratšom možnom čase, o štyri roky neskôr bola v rovnakej fáze úspešnejšia Žilina, ktorá triumfovala 4:2 na zápasy a naštartovala sa tak na ceste za senzačným majstrovským titulom, dosiaľ jediným v dejinách klubu.

Zvolenčania v doterajšej histórii najvyššej súťaže postúpili do finále šesťkrát a vybojovali dve majstrovské trofeje. V tejto sezóne obsadili so ziskom 84 bodov piatu priečku v základnej časti. Ich forma však v závere ZČ gradovala a zakončili ju štyrmi víťaztvami, čo je prísľubom pred play off.

Najproduktívnejším hráčom HKM bol s 52 bodmi Čech Pavel Klhůfek, ktorý bol s 23 gólmi zároveň aj najlepším strelcom mužstva. Tréneri sa budú v play off spoliehať i na strelecké umenie Petra Zuzina (42 bodov), Bruna Mráza (36) či kapitána Radovana Puliša (35). Lídrom produktivity Žiliny bol Marek Hovorka, ktorý v 53 dueloch získal 60 bodov (23+37) a v bodovaní ligy mu po základnej časti patrilo druhé miesto za Ladislavom Nagyom (Košice). Sekundovali mu Lukáš Handlovský (44 bodov), Rastislav Konečný (41) a Václav Stupka (40).

Žilina – Zvolen v play off:

  • 2001/2002: štvrťfinále: Žilina – Zvolen 0:4 na zápasy
  • 2005/2006: štvrťfinále: Žilina – Zvolen 4:2 na zápasy
  • Vzájomná bilancia zápasov v prebiehajúcej sezóne z pohľadu Žiliny: 3:1 (v), 6:4 (d), 1:5 (v), 1:3 (d), 5:2 (v), 6:3 (d)

Foto: ilustračné

HKM Zvolen v OBRAZOCH
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM