Správy

Zvolen začína rekonštruovať Imatru na Západe. Pribudnú desiatky nových parkovacích miest

Ďalšia z ulíc na sídlisku Západ prejde rozsiahlou premenou. Vymení sa povrch ciest i chodníkov, to však nie je všetko.

Ilustračný obrázok k článku Zvolen začína rekonštruovať Imatru na Západe. Pribudnú desiatky nových parkovacích miest
2
Galéria
Zdroj: Mesto Zvolen

Imatru čaká veľká rekonštrukcia. „Ďalšia z ulíc na sídlisku Západ prejde rozsiahlou premenou, vymení sa povrch ciest i chodníkov. Na preplnenom sídlisku sa našiel aj priestor pre výstavbu nových parkovacích miest,“ uviedla Eva Ježovičová, referentka pre styk s verejnosťou.

„Rekonštrukcia začala tento týždeň búracími prácami, prebiehať by mala najneskôr do konca septembra. Vzhľadom na náročnosť investície bude rozdelená na dve etapy, na tento rok je v rozpočte vyčlenených viac ako 380 000 eur,“ pokračovala.

„Počíta sa s nimi pri rekonštrukcii cesty zahŕňajúcej oblúk začínajúci aj končiaci Tulskou ulicou. V uvedenom úseku bude čiastočne obmedzená doprava, mesto o tom informovalo cielenými oznámeniami,“ doplnila Ježovičová.

„Imatra získa nový vzhľad, bude vymenený nielen povrch cesty, ale aj priľahlé chodníky. Počítame tiež s vybudovaním stojiska polopodzemných kontajnerov, prvého na celom sídlisku,“ hovorí primátorka Lenka Balkovičová a dodáva, že rekonštrukciou sa snažia priniesť Západniarom aj nové parkovacie miesta. "Po celkovej rekonštrukcii ulice ich pribudne viac ako sto,“ doplnila.

V OBRAZOCH: Ďalšia z ulíc na sídlisku Západ prejde rozsiahlou premenou
2
Galéria
Zdroj: Mesto Zvolen
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM