Iné športy Správy

Zvolen zažije medzinárodnú olympiádu. Seniori si zmerajú sily v niekoľkých disciplínach

Súťažiť budú v streľbe zo vzduchovej pušky, stolnom tenise, lukostreľbe, bowlingu, šachu. Máme pripravené aj ďalšie športové disciplíny, ktoré budú orientované na najvšestrannejšieho olympionika.

Ilustračný obrázok k článku Zvolen zažije medzinárodnú olympiádu. Seniori si zmerajú sily v niekoľkých disciplínach
2
Galéria
Zdroj: UTV Zvolen

Ôsmy ročník Medzinárodnej športovej olympiády pre študentov Univerzít tretieho veku (UTV) sa uskutoční od 11. do 14. septembra na pôde Technickej univerzity (TU) vo Zvolene.

Do mesta pod Pustým hradom príde viac ako 140 študentov UTV z Poľska, Turecka, Ukrajiny, Rumunska, Českej republiky, Maďarska a Slovenska.

„Súťažiť budú v streľbe zo vzduchovej pušky, stolnom tenise, lukostreľbe, bowlingu, šachu. Máme pripravené aj ďalšie športové disciplíny, ktoré budú orientované na "najvšestrannej­šieho olympionika,“ uviedol vedúci UTV vo Zvolene Erik Selecký. Obohatením športových aktivít bude splav rieky Hron.

„Sme veľmi radi, že okrem stabilných partnerov môžeme privítať aj novú univerzitu tretieho veku z maďarského mesta Pécs. Naša myšlienka vytvorenia jednej spoločnej medzinárodnej aktivity pre seniorov – študentov sa ujala a okrem možnosti na Slovensku sa športovej a kultúrnej aktivity chopili aj kolegovia z poľského mesta Lubsko a ukrajinského mesta Lutsk. Vďaka tejto spolupráci majú študenti UTV zo Zvolena možnosť pravidelne navštevovať aj iné mestá v stredoeurópskom priestore," priblížil Selecký.

Okrem súťažiacich seniorov netreba podľa neho zabudnúť ani na seniorov – dobrovoľníkov, ktorí pomáhajú pri organizácii tohto podujatia – či už ako sprievodcovia jednotlivých krajín, kde si precvičia svoje jazykové schopnosti, alebo aj ako rozhodcovia, zapisovatelia pri športových disciplínach.

Foto: ilustračné

Medzinárodná športová olympiáda pre študentov Univerzít tretieho veku vo Zvolene
2
Galéria
Zdroj: UTV Zvolen
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM