Nicole Regecová Rôzne

Zvolenčan brázdiaci ulice na doske: Mesto ponúka skvelé podmienky pre skateboarding

Tomášovi Hofbauerovi učaroval skateboarding. Ako vidí vekový strop jazdenia a na čom aktuálne pracuje? Viac o tomto športe a životnom štýle prezradil v rozhovore.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenčan brázdiaci ulice na doske: Mesto ponúka skvelé podmienky pre skateboarding
Zdroj: Tomáš Hofbauer

Zvolenčana Tomáša Hofbauera môžete často vidieť brázdiť ulice Zvolena na doske. Mladík uznáva, že mesto pod Pustým hradom ponúka skvelé podmienky pre tento šport. Vášnivý skateboardista je presvedčený, že horná veková hranica jazdenia neexistuje. Viac o skateboardingu prezradil v rozhovore.

Ponúka mesto Zvolen dostatočné možnosti pre skateboarding?

Mesto Zvolen ponúka skvelé podmienky na skateboarding. Máme tu dokonca tri jazditeľné skateparky, čo je na 50 000 obyvateľov a slovenské pomery výborné.

Jazdil si aj v zahraničí. Je to podstatný rozdiel?

Jazdil som už v Kanade, Španielsku, Rakúsku, Maďarsku… Je to dosť veľký rozdiel. Ako – kde, ale platí zlatá zásada – čím viac na západ, tým lepšie.

Na skate jazdíš už 10 rokov, no momentálne sa viac zameriavaš na organizovanie eventov. Čo všetko sa už podarilo zorganizovať v našom meste?

V našom krásnom meste sa nám podarilo zorganizovať dva ročníky Zvolen Skate Cup a nejaké menšie akcie. Tento rok pripravujeme Slovenský Skateboardový Pohár a samozrejme, že si finále donesieme do Zvolena! Už 10. septembra, máte sa na čo tešiť!

Bol si súčasťou natáčania krátkych skateboardových dokumentov Peniaze nie sú problém. Aj keď názov prezrádza dosť, skús širšie vysvetliť ideu týchto videí…

Názvy videí “Peniaze nie sú problém” a “Peniaze stále nie sú problém” vyjadrujú našu základnú myšlienku – veľa zábavy za málo peňazí. Nie na všetko treba veľa peňazí. Dá sa to, treba byť len tvorivý a trošku chcieť.

Spomínaš si na nejakú vtipnú príhodu z natáčania?

Ajajaj! Príhôd je spústa, ale paradoxne si teraz na žiadnu neviem spomenúť. V Alicante sa nám postávalo veľa vtipného. Ten výlet bol celý jeden veľký vtip (smiech).

Pre mnohých je skateboarding životný štýl. Môžeme na ulici spoznať skateboardistu iba podľa oblečenia?

Niekedy sa dalo skejťáka spoznať na ulici už len podľa ošúchaných topánok a oblečenia. Dnes už veľmi nie. Ako všade, tak aj v skateboardingu nosia ľudia rôzne štýly. Nie je to už také jednoznačné, ako kedysi.

Skateboardovať sa asi nedá celý život. Kde vidíš vekový strop jazdenia?

Strop jazdenia? Neexistuje.

Pozrite si Tomášove kúsky v našej fotogalérii!

Čítajte tiež:

FOTO: Mladej Zvolenčanke učarovala jazda na skateboarde: Modriny sú dôkaz driny

Juniorský zvolenský hokejista Mojžiš v ROZHOVORE: Mojím cieľom je byť stále lepší

FOTO: Unikátne veterány na zvolenskom námestí: Nádherné retro kúsky na záberoch

FOTO: Tomáš je presvedčený, že Zvolen ponúka skvelé podmienky pre skateboarding
18
Galéria
Zdroj: Tomáš Hofbauer
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM