Jozef Sliacky Iné športy

Zvolenčan Polášek úspešný v Davisovom pohári

Odchovanec zvolenského tenisu Filip Polášek úspešne reprezentoval Slovensko v Davisovom pohári.

Slovenskí tenisti vyhrávajú v stretnutí 2. kola play off o účasť v I. skupine euro-africkej zóny Davisovho pohára v Minsku nad domácim Bieloruskom 2:1. O dôležitý druhý bod pre tím kapitána Miloša Mečířa sa v dramatickej sobotňajšej štvorhre zaslúžili Michal Mertiňák s Filipom Poláškom, keď na tvrdom povrchu acrylic zdolali pár Max Mirnyj, Vladimir Ignatik za 3:43 h po päťsetovom boji 7:6 (5), 7:6 (6), 3:6, 4:6 a 6:4. Triumf slovenských farieb môže v úvodnej nedeľňajšej dvojhre spečatiť Lukáš Lacko, ktorý v súboji tímových jednotiek nastúpi o 9.00 SEČ proti Ignatikovi.

Polášek po tretej víťaznej daviscupovej štvorhre po boku Mertiňáka netajil spokojnosť. „Celý zápas mal veľmi vysokú úroveň. Prvé dva sety sme dokázali vyhrať v tajbrejkoch, v ktorých sme boli lepší a konštantnejší, aj keď na ich začiatku mali súperi vždy výhodu minibrejku. V treťom sete sa nám nepodarilo brejknúť Ignatika, keď pri druhej šanci som nezareturnoval najlepšie. Vzápätí som si prehral servis a v ďalších minútach boli lepší Bielorusi. Dôležitý bol úvod piateho setu, v ktorom Merťo odvrátil dva brejkbaly a podržal si servis. Napokon sme za stavu 5:4 pri Mirného podaní využili šiesty mečbal, keď Bielorusi dokázali vyrovnať z 0:40 na zhodu. Martin Kližan s Ignatikom často hráva štvorhru a poradil nám pred zápasom nejaké veci, Bielorus však odohral veľmi dobrý zápas. Mal 80-percentnú úspešnosť prvého podania a zozadu bol dokonca nebezpečnejší ako Mirnyj, ktorý bol samozrejme výborný najmä na sieti," povedal pre TASR Polášek.

Slovenský kapitán Miloš Mečíř vyzdvihol výkon oboch deblových špecialistov. „Chlapcom sa chcem veľmi pekne poďakovať za to, že vybojovali dôležitý druhý bod. Podali výborný a zodpovedný výkon. Bol to napínavý duel od začiatku až do konca. Podmienky boli dosť ťažké, pre vlhký kurt sa zápas posunul o hodinu, čo nikomu nepridalo na pohode. Chlapci sa však s tým veľmi dobre vyrovnali a prvé dva sety vyhrali v tajbrejkoch, v ktorých dokázali otočiť ťažké stavy. V treťom sete nevyužili niekoľko brejkbalov, Bielorusi sa chytili a v ďalších minútach to bolo veľmi zložité. Celá úroveň zápasu sa postupne zdvihla. Dôležité bolo, že Merťo s Filipom to ustáli a na začiatku piateho setu odvrátili brejkbaly. Za stavu 5:4 to už vyzeralo, že Bielorusi ten gem ešte vyhrajú, keď otočili z 0:40 a potom dvakrát vyrovnali na zhodu. Pri šiestom mečbale však Merťo našťastie výborne zareturnoval a po ťažkej výmene chalani dotiahli zápas do úspešného konca," povedal Mečíř.

TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM