Stanislav Černák Rôzne

Zvolenskí zmrzlinári nedajú na počasie dopustiť: Predávajú stovky kopčekov denne!

Po pár chladných dňoch by malo podľa meteorológov prísť opäť oteplenie. To určite vytiahne množstvo z vás opäť k vode, ale aj na zvolenské námestie, kde sa môžete osviežiť dobrou zmrzlinou.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenskí zmrzlinári nedajú na počasie dopustiť: Predávajú stovky kopčekov denne!
Zdroj: TASR

Výraznejšie otepľovanie začína už dnes, nemajte však obavy. Tropické horúčavy nehrozia. Počas víkendu čakajú na nás klasické letné tridsiatky. V takýchto teplách veľmi dobre padnú na osvieženie ľadové kopčeky zmrzliny.

Na zmrzlinu najmä po práci a večer

„Veru, už dnes sme tu mali dosť ľudí. Avšak aj keď bolo posledné dva dni chladnejšie, chuť na zmrzlinu malo pomerne dosť ľudí,“ prezradila sympatická zmrzlinárka Mirka a pokračovala, „najväčší nával očakávame podvečer, keď sa budú Zvolenčania vracať z práce a taktiež večer, kedy sem chodia na zmrzlinku aj so svojimi ratolesťami.“

Skúšali sme zistiť aspoň približne koľko kopčekov zmrzliny predá Mirka za deň. „Veruže toto vám neviem povedať, ale keď je dobrý deň, tak odhadujem aj okolo tisíc,“ dodala s úsmevom mladá predavačka zmrzliny.

„Toto leto nám počasie praje a aj zákazníkov máme veľa,“ prezradil jeden zo zvolenských zmrzlinárov. „V priemere predáme za deň približne 800 kopčekov zmrzliny, ale samozrejme sú dni, najmä tie chladnejšie, kedy ich je podstatne menej,“ dodal.

Zmrzka chutí väčšinou každému

Zvolenčania si radi pochutnávajú na dobrej zmrzlinke. „Pokiaľ je teplé počasie, chodievam na zmrzlinu pravidelne aj so svojimi vnúčencami. Vždy chodievame do tej istej zmrzlinárne,“ povedala pani Valéria, ktorá pri našom krátkom rozprávaní, ako inak, lízala studenú dobrotu.

„Áno, zmrzlinu mám rád a najmä počas horúčav. Nemám však vyhradený iba jeden podnik. Počas leta sa snažím vyskúšať všetky zmrzliny u nás a potom sa vraciam k tej, ktorá mi najviac chutí,“ usmial sa mladý Zvolenčan Vladimír.

Nie každý však má zmrzlinu rád. Dôkazom toho je pán Samuel (30): „Zmrzliny neobľubujem. Ktovie, čo do toho dávajú. Paradoxom je, že sa osviežujem skôr nanukmi. Zmrzlinu som nemal asi už 7 rokov.“

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM