Jakub Forgács Rôzne Správy

Zvolenčania chcú pomôcť prírode. Na sídlisku v meste chystajú krásnu akciu

Nie je vám ukradnuté vaše okolie a chceli by ste priložiť ruku k dielu? Potom sa aj vy môžete zapojiť do ošetrovania ovocných stromov na zvolenskom sídlisku!

Ilustračný obrázok k článku Zvolenčania chcú pomôcť prírode. Na sídlisku v meste chystajú krásnu akciu
15
Galéria
Zdroj: TASR

Peknú aktivitu organizuje už tento víkend občianske združenie Podborovský spolok na sídlisku Podborová/ Borová hora. Ošetrovanie ovocných stromov bude organizované formou workshopu pre verejnosť s odborným garantom Jánom Supukom, študentom Technickej univerzity vo Zvolene.

„V rámci workshopu sa budú môcť účastníci priamo aktívne zapájať do orezávania korún stromov pod dohľadom odborníkov,“ hovorí predseda Podborovského Spolku, o.z. Rastislav Bočkaia, ktorý ďalej prezrádza: „Pre aktívnych účastníkov workshopu je pripravené aj teplé občerstvenie v podobe čaju a kapustnice.“

Projektový manažér združenia Róbert Olšiak dopĺňa: „Bude to zároveň aj prvé tohtoročné neformálne stretnutie členov združenia." Podujatie sa uskutoční v dvoch termínoch: 18. februára o 9:00 na „dolnej“ Podborovej (stretnutie pred klubom dôchodcov) a o týždeň neskôr 25. februára o 9.00 na „hornej“ Podborovej (stretnutie pred miestnym barom). Účasť nie je potrebné vopred nahlasovať.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Krásy Zvolena zachytené mladým fotografom
15
Galéria
Foto: Peter Braciník
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM