Tomas Gemza Hokej

Zvolenčania cítia krivdu, žiadajú odvolanie Beniača

Vedenie extraligového hokejového klubu HKm Zvolen cíti po pondelkovej prehre v šiestom stretnutí štvrťfinále play-off s Banskou Bystricou 2:3 po samostatných nájazdoch krivdu a požaduje odvolanie predsedu komisie rozhodcov Slovenského zväzu ľadového

Ako informuje portál zvolen.sme.sk, Zvolenčania sa rozhodli adresovať sťažnosť výkonnému výboru SZĽH. Vedeniu HKm Zvolen sa nepozdáva riešenie situácie z tretej série samostatných nájazdov.

Pôvodne sa zdalo, že brankár hostí Miroslav Šimonovič sa pri nájazde Otčenáš dotkol puku a práve preto následne rozhodcovia presný zásah zvolenského útočníka neuznali. Napokon však gól neplatil z iného dôvodu.

„V tretej sérii samostatných nájazdov dosiahol hráč HKm Otčenáš gól, ktorý hlavný rozhodca D. Konc uznal. Po protestoch hráčov B. Bystrice sa hlavný rozhodca rozhodol konzultovať situáciu s videorozhodcom, ktorým bol práve p. Beniač. Hlavný rozhodca D. Konc porušil pravidlá dvakrát: a) video nemožno využiť na podnet jedného z mužstiev, ale len z rozhodnutia hlavného rozhodcu alebo videorozhodcu. b) video môže byť použité len v siedmich konkrétnych situáciách, medzi ktoré daná situácia nepatri (šlo údajne o pohyb puku smerom dozadu – ale to v tomto prípade nie je podstatné). Gól následne nebol uznaný,“ uvádza sa v sťažnosti na margo samotnej spornej situácie, ktorú priniesol portál zvolen.sme.sk.

Po pondelkovom stretnutí mal generálny manažér Zvolenčanov Ivan Piovarči telefonicky konzultovať spomenutý okamih s Daliborom Beniačom, ktorý údajne priznal, že uvedenú situáciu riešiť cestou videorozhodcu pravidlá nepripúšťajú. Podľa sťažnosti Beniač „lakonicky dodal, že rozhodli kolektívne v záujme objektivity“.

Vedenie HKm Zvolen v sťažnosti obvinilo Dalibora Beniača z vedomého porušenia pravidiel. „Predseda komisie rozhodcov, ktorý vedome porušuje pravidlá, nemôže byť predsedom komisie rozhodcov. Z tohto dôvodu Vás žiadame o odvolanie p. Beniača z tejto funkcie,“ píšu Zvolenčania a dopĺňajú: „Komu sa máme sťažovať na p. Daniela Konca, ktorý dvakrát porušil pravidlá, nevieme, pretože tieto porušenia mu odobril priamo jeho najvyšší nadriadený.“

V závere sťažnosti prosia zástupcovia zvolenského klubu VV SZĽH o stanovisko. „Veríme, že sa našou sťažnosťou budete veľmi vážne zaoberať, lebo takéto rozhodnutia dokážu zmariť celoročnú prácu funkcionárov, trénerov i hráčov a pripraviť kluby o značné finančné príjmy. Sme presvedčení, že pravidlá v každom športe sú na to, aby sa dodržiavali exaktne rovnako ako zákony v civilnom živote. Prosíme Vás o písomné stanovisko,“ stojí v liste podpísanom prezidentom klubu Miroslavom Michalechom a generálnym manažérom Ivanom Piovarčim.

Ako je známe, v sérii Banskej Bystrice so Zvolenom v úvodných šiestich zápasoch nevyhral domáci tám ani raz, o postupujúcom do semifinále rozhodne až dnešný duel na ľade Banskej Bystrice.

Zdroj: hokejportal.sk

Zvolenčania cítia krivdu, žiadajú odvolanie Beniača
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM