Správy

Zvolenčania, máte doma budúceho prváčika? Poznáme termíny zápisov

Zvolenské základné školy budú realizovať zápis detí do prvého ročníka už o pár týždňov. Čo by ste mali vedieť?

Ilustračný obrázok k článku Zvolenčania, máte doma budúceho prváčika? Poznáme termíny zápisov
12
Galéria
Zdroj: TASR

Zápis detí do I. ročníka v zriaďovateľskej pôsobnosti Mesta Zvolen na školský rok 2019/2020 prebehne už o pár týždňov. „Termín zápisu detí na plnenie povinnej školskej dochádzky v základných školách by sa mal realizovať tretí aprílový týždeň (piatok, sobota),“ uvádza oficiálny web mesta s tým, že vzhľadom na to, že tretí aprílový týždeň v roku 2019 sú veľkonočné prázdniny, zápis detí do I. ročníka v základných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti Mesta Zvolen sa uskutoční nasledovne:

  • 12. apríla 2019 (piatok) od 14:00 do 18:00
  • 13. apríla 2019 (sobota) od 8:00 do 12:00

„Zákonní zástupcovia dieťaťa k zápisu do I. ročníka základnej školy na príslušný školský rok potrebujú občiansky preukaz a rodný list dieťaťa,“ informuje ďalej mesto.

Prihlásiť dieťa do I. ročníka ZŠ na základné vzdelávanie je povinnosťou zákonných zástupcov. „V prípade nesplnenia tejto povinnosti sa zákonní zástupcovia dopúšťajú priestupku v zmysle § 37 zákona č. 596/2003 Z.z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov a Mesto Zvolen im môže uložiť pokutu,“ upozorňuje samospráva.

Foto: ilustračné

Deti
12
Galéria
Zdroj: pixabay
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM