Kultúra

Zvolenčania môžu zažiť Noc v knižnici: Nové podujatie je pre deti i dospelých

Podujatie je organizované vo všetkých regionálnych knižniciach v zriaďovateľskej pôsobnosti kraja a jeho cieľom je prezentovať knižnice verejnosti ako miesta otvorené pre priateľské stretnutia jednotlivcov, miestnych komunít i pre organizovanie kultúrnych a vzdelávací.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenčania môžu zažiť Noc v knižnici: Nové podujatie je pre deti i dospelých
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová

S bohatým kultúrnym programom, ktorý tvoria aktivity pre deti a dospelých, sa v piatok 24. septembra uskutoční v Krajskej knižnici Ľudovíta Štúra (KKĽŠ) vo Zvolene nové podujatie s názvom Noc v knižnici.

Pestrý program

„Toto podujatie je organizované vo všetkých regionálnych knižniciach v zriaďovateľskej pôsobnosti Banskobystrického samosprávneho kraja a jeho cieľom je prezentovať knižnice verejnosti ako miesta otvorené pre priateľské stretnutia jednotlivcov, miestnych komunít i pre organizovanie kultúrnych a vzdelávacích podujatí,“ uviedla pracovníčka zvolenskej knižnice Zlatica Brodninska.

Podujatie začne už krátko popoludní a to kreatívnymi dielňami s ukážkami výroby odznakov, servítkovania a premeny starých kníh. Nasledujú Rozprávkové dobrosvety a ukážky bábok Zuzany Almáši Koreňovej.

Ďalšie aktuálne správy

Stretnutie so spisovateľkami

„Večerný program pre dospelých tvoria najmä literárne besedy so zvolenskými autormi – Júliou Zlúkyovou a Ondrejom Kalamárom i stretnutie s obľúbenými slovenskými spisovateľkami – Petrou Nagyovou Džerengovou a Michaelou Ellou Hajdukovou. Prestávky medzi besedami oživí Nočné hudobné osvieženie v podaní živej kapely a na záver večera je pre účastníkov pripravené žrebovanie tomboly o zaujímavé ceny,“ doplnila Brodnianska.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality zo Zvolena

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM