Hokej

Zvolenčania natiahli víťaznú šnúru na 6 zápasov: Poradili si aj s Mikulášom

Hokejisti Zvolena zvíťazili v piatkovom zápase 31. kola Tipos extraligy na ľade Liptovského Mikuláša 3:1.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenčania natiahli víťaznú šnúru na 6 zápasov: Poradili si aj s Mikulášom
Zdroj: TASR

Ako prví mohli otvoriť skóre hostia, keď sa k zakončeniu dostal Zuzin, ale jeho pokus skončil na žŕdke. Hra sa neustále kúskovala a ani jeden z tímov sa nedostal do väčšej príležitosti. Až v 11. minúte sa Liptáci rútili traja na jedného, ale McShane neprekonal Rahma a v závere úvodného dejstva Melancon trafil iba konštrukciu domácej bránky.

Zvolenčania sa dočkali po 28 sekundách druhého dejstva. Kotvan v rohu útočného pásma vybojoval puk a prestrelil Kaarlehtoa. V 26. minúte už viedli hostia 2:0, keď sa presadil dôrazný Gubančok. Zvolen dobre bránil a kontroloval priebeh tretiny.

Úvod záverečnej dvadsaťminútovky vyšiel lepšie domácim. V 44. minúte putoval na trestnú lavicu Kotvan a Nemec z dorážky znížil na 1:2. Zvolenčanom však stačilo 68 sekúnd a do dvojgólového vedenia ich poslal Halama, ktorý trafil z modrej čiary a zároveň stanovil konečný výsledok.

MHK 32 Liptovský Mikuláš – HKM Zvolen 1:3 (0:0, 0:2, 1:1)

  • Góly: 44. Nemec (Rud. Huna, Lištiak) – 21. Kotvan (Bondra, Jedlička), 26. Gubančok (Kolenič), 45. Halama (Meliško, McPherson).
  • Rozhodovali: Šefčík, Fridrich – Junek, Hercog
  • Vylúčení: 2:3 na 2 min
  • Presilovky: 1:0
  • Oslabenia: 0:0.
  • Liptovský Mikuláš: Kaarlehto – Nemec, Robertson, Petran, Valtola, Jesus, Mezovský, Pavúk, Droppa – Rud. Huna, Lištiak, Štrauch – Michalík, Oško, Hamráček – Portokalis, McShane, Tullio – Bača, Uhrík, Haluška
  • HKM Zvolen: Rahm – Kotvan, Betker, Melancon, Ivan, Kubka, Hraško, Ďuriš, Meliško – Nuutinen, Jedlička, Bondra – Zuzin, Halama, McPherson – Chlepčok, Tibenský, Marcinek – Kelemen, Gubančok, Kolenič

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM