Aktualizované Hokej

Zvolenčania okúsili vysokú prehru: Košice si užili gólové hody

Hokejisti HC Košice zvíťazili v 11. kole Tipos extraligy nad HKM Zvolen 6:2.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenčania okúsili vysokú prehru: Košice si užili gólové hody
Zdroj: TASR/František Iván

Po obojstranne opatrnejšom úvode gólovo udreli ako prví hostia. Paršin útočnom pásme uvoľnil Tanseyho a ten strelou nad Rahmovo rameno otvoril skóre – 1:0. V 6. minúte zvolenský útočník Török z trestnej lavice sledoval ako sa jeho spoluhráči ubránili oslabeniu a po návrate na ľad prestrelil Riečického – 1:1. Po viacerých streleckých pokusoch na oboch stranách išli do vedenia opäť Košičania. V 12. minúte Bartánus uplatnil dôraz na hranici bránkoviska po tom, čo doň McPherson nahodil puk – 2:1.

Na hernej pohode domácich pridal gól Slováka, ktorý v 21. minúte strelou bez prípravy prekonal Rahma – 2:1. Druhá tretina síce priniesla vyrovnaný hokej, no navrch v nej mali domáci. Tí sa bez väčších problémov ubránili dvom oslabeniam, naopak, viackrát zovreli súpera v jeho pásme a v 34. minúte zvýšili náskok. Saucermanovu prihrávku využil Tansey, ktorý druhýkrát v zápase prestrelil Rahma – 4:1.

Zvolenčania sa vrátili do zápasu v presilovke v 46. minúte. Už po 5 sekundách ju strelou od modrej čiary využil obranca Roy – 4:2. Hostia vycítili šancu, zvýšili obrátky v ofenzívnom snažení a častejšie zamestnávali brankára Riečického. V 57. minúte chceli zvýšiť šance na skórovanie hrou bez brankára, ale už po 5 sekundách Deyl poslal puk do prázdnej bránky – 5:2. V 60. minúte sa Košičania dostali k presilovke, ktorú strelou spomedzi kruhov využil Klhůfek – 6:2.

Podrobné štatistiky zo zápasu nájdete na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM