Hokej

Zvolenčania rozhodli zápas už v 1. tretine: Popradčanov doslova rozstrieľali

Hokejisti HKM Zvolen si v Tipos extralige pripísali piate víťazstvo v sérii. V nedeľnom zápase 30. kola zdolali na domácom ľade HK Poprad presvedčivo 7:2 a upevnili si druhé miesto v tabuľke.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenčania rozhodli zápas už v 1. tretine: Popradčanov doslova rozstrieľali
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Zvolenčania „vyleteli“ na súpera a už v 3. minúte sa ujali vedenia po tom, ako nahodený puk z hokejky Meliška šikovným tečom usmernil do siete Leskinen. Aj v druhom góle mal prsty Meliško, keď jeho strelu Čiliak neudržal a Puliš doklepol puk do siete – 2:0. V úvodnej časti pridali jasne lepší Zvolenčania ďalšie dva góly, ktorými si vybudovali pohodlný náskok.

Od druhej tretiny už stál v bránke hostí Rychlík namiesto Čiliaka, ani on si však čistý štít dlho neudržal. Domáci vyvinuli veľký tlak a strelu Hraška od modrej čiary tečoval za chrbát svojho brankára M. Mešár. Šiesty gól úradujúceho majstra pridal Osterberg, až potom sa dostali k slovu hostia, ktorí skorigovali na 2:6 z ich pohľadu.

V záverečnej časti sa duel prakticky už iba dohrával. V 53. minúte zaznamenal siedmy gól Zvolena Leskinen, ktorého strelu príklepom sa Rychlíkovi nepodarilo zneškodniť. Hosťom o malú chvíľu neprialo šťastie pri pokuse Ullyho, ktorý zastavila horná žrď. Domáci si po streleckom koncerte vychutnali v záverečnej minúte ovácie publika v stoji.

Podrobné štatistiky a hlasy po zápase nájdete na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM