Jakub Forgács Futbal

Zvolenčania sa konečne dočkali. Prvý ligový zápas na obnovenom futbalovom štadióne

Pod Pustým hradom vyrástol futbalový stánok, ktorý spĺňa kritériá UEFA. Na trávniku si domáci už o pár hodín zmerajú sily s hráčmi Spišskej Novej Vsi.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenčania sa konečne dočkali. Prvý ligový zápas na obnovenom futbalovom štadióne
Foto: Marek Demeter

Po zhruba polročnej rekonštrukcii sa v sobotu 20. augusta uskutoční na futbalovom štadióne MFK vo Zvolene prvý domáci ligový zápas. Zvolenčania na ňom privítajú futbalistov Spišskej Novej Vsi.

Ako uviedol hovorca Mestského úradu vo Zvolene Martin Svatuška, rekonštrukcia zvolenského štadióna bola zahrnutá do celoštátneho projektu výstavby a obnovy 21 futbalových štadiónov, na ktorý štát vyčlenil 45 miliónov eur.

„Výkopové práce sa uskutočnili začiatkom januára, pričom už 15. júla prebehla kolaudácia všetkých stavieb a zariadení, ktoré financovalo mesto,“ uviedol hovorca.

Vo Zvolene vyrástol futbalový stánok, ktorý spĺňa kritériá UEFA (2. kategória). Štadión má nové šatne, tribúny, hráčske a rozhodcovské zázemie, tiež zázemie pre novinárov. „V čase, kedy je na Slovensku núdza o moderné futbalové štadióny, sa práve Zvolen môže pochváliť tým, že hráči a fanúšikovia si budú môcť vychutnať športové podujatia v skutočne kultúrnom prostredí,“ zdôraznil Svatuška. Kapacita nového stánku je 1870 divákov.

Mesto Zvolen zaplatilo za obnovu štadióna zo svojho rozpočtu viac ako jeden milión eur, Slovenský futbalový zväz prefinancoval veľkú časť výstavby nových tribún v objeme 750 000 eur. „Futbalový klub MFK Lokomotíva Zvolen a. s., dofinancoval výstavbu tribún, aby spĺňali parametre UEFA 2, zaplatil vybudovanie chodníkov, oplotenia, vlajkoslávy, ako aj výrobu a inštaláciu celého interiéru,“ doplnil hovorca mesta.

Aktuálne prebieha administratívny proces prevedenia celého areálu do správy futbalového klubu. Podľa riaditeľa MFK Petra Svetlánskeho, slávnostné otvorenie je naplánované na október. Počíta sa aj so zápasom domácich s niektorým z mužstiev Fortuna ligy.**

Pozrite si priebeh rekonštrukcie futbalového štadióna v našej fotogalérii!

Čítajte tiež:

"VIDEO SERIÁL: Zvolenský tréner radí. Precvičte si chrbát šikovnými cvikmi ":http://zvolen.dnes24.sk/…vikmi-247604 Futbalisti spod Pustého hradu začali sezónu remízou: Pomohol im vlastenec súpera

Priebeh výstavby nového futbalového stánku
6
Galéria
Foto: Marek Demeter
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM