Správy

Zvolenčania sa korčuľovať na námestí nebudú: KDE si však môžu užiť zábavu na ľade?

Ani vy si neviete predstaviť zimu bez korčuľovania sa? Pandémia obrala Zvolenčanov o možnosti, nie však všetky.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenčania sa korčuľovať na námestí nebudú: KDE si však môžu užiť zábavu na ľade?
Zdroj: TASR

Verejné korčuľovanie pod holým nebom na námestí tento rok mesto Zvolen neorganizuje. Potvrdil to hovorca mesta Martin Svatuška. Ako dodal, dôvodom sú opatrenia proti šíreniu ochorenia COVID-19, ktoré prijala slovenská vláda a hlavný hygienik.

„Preto mesto neinštalovalo ani mobilnú ľadovú plochu na námestí, ktorá sa za bežných okolností teší veľkej obľube Zvolenčanov či návštevníkov mesta,“ poznamenal. „Napriek všetkému veríme, že sa v budúcnosti korčuľovanie do centra mesta vráti a obyvatelia si tak budú môcť v zime opäť dopriať aktívny oddych priamo na svojom námestí,“ doplnil.

Pre pandémiu nového koronavírusu a opatrenia nie je zatiaľ korčuľovanie pre ľudí ani na zvolenskom zimnom štadióne. „V prípade zmien a spustenia verejného korčuľovania budeme o podrobnostiach informovať na našej webstránke a sociálnych sieťach,“ uviedol Branislav Šníder z oddelenia marketingu HKM Zvolen.

Záujemcovia sa však môžu prísť korčuľovať do zvolenskej športovej haly na Neresníckej ceste, ktorá má ľadovú plochu na aktivity detí a dospelých. Ako informuje na svojej oficiálnej webovej stránke, voľné korčuľovanie je verejnosti k dispozícii v soboty a nedele od 13.00 do 15.00 hod.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM