Hokej

Zvolenčania sa tešia z ďalšieho triumfu: Z Michaloviec si vezú 3 body

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce prehrali v dohrávke 8. kola Tipos extraligy s HKM Zvolen 3:5.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenčania sa tešia z ďalšieho triumfu: Z Michaloviec si vezú 3 body
Zdroj: Rastislav Búgel

V prvej tretine na ľade dominovali hostia. Tí sa mohli ujať vedenia hneď v druhej minúte, Chlepčok ale sám pred Tomekom mieril iba do jeho betónov. O dve minúty neskôr ale počas presilovky už Marko Halama otvoril skóre. Michalovčania zapli na vyššie obrátky, čoho dôsledkom boli šance Toroka a Šoltésa, s ktorými si ale Trenčan vo zvolenskej bráne poradil. Inkasoval až v desiatej minúte, kedy Hickmott tečoval do siete strelu McCormacka. Keď sa už zdalo, že prvá tretina skončí remízou v devätnástej minúte tečoval puk do siete Ján Chlepčok. A keďže si domáci zobrali pri jeho góle neúspešný challenge, hneď na to hrali Zvolenčania presilovku a Melanconove nahodenie si do vlastnej bránky zrazil Vladimír Mihálik.

Michalovčania sa mohli do zápasu vrátiť v druhej tretiny v presilovkách, ktoré ale zahrali zle. Najskôr pri vylúčení Hraška presilovku zahrali veľmi staticky a podobne na tom boli aj v ďalšej prevahe, keď hrali 95 sekúnd dokonca presilovku o dvoch hráčov. Ani v nej ani raz neohrozili Trenčanovu bránku. Prevahu o jedného hráča nevyužili ani Zvolenčania, ktorí však predsa mohli skórovať.

V tretej tretine sa obraz hry zmenil. Michalovčania vybehli na svojho súpera, z čoho pramenila presilovka po faule Betkera. Tú využil McCormack na kontaktný gól. Od tohto momentu domáci zavreli svojho súpera do pásma a vytvárali si jednu šancu za druhou. Vyrovnávajúci gól visel na vlásku a dosiahol ho v 48. minúte Ville Korhonen, na čo lavička Zvolena automaticky reagovala oddychovým časom. Domáci sa dlho z vyrovnaného stavu netešili. Po hrubej defenzívnej chybe sa dostal k puku Chlepčok a sám pred Tomekom nezaváhal. Od tohto momentu Zvolenčania krvopotne bránili víťazstvo, ktoré nakoniec aj získali. V poslednej minúte počas power-play ho pečatil Radovan Bondra.

HK Dukla Ingema Michalovce – HK Zvolen 3:5 (1:3, 0:0, 2:2)

  • Góly: 10. Hickmott (McCormack, Šoltés), 42. McCormack (Lalancette), 48. Korhonen (Takáč, Mihálik) – 4. Halama (Melancon, Nuutinen), 19. Chlepčok (Kubka, Bondra), 20. Melancon (Nuutinen), 49. Chlepčok (Marcinek, Ivan), 60. Bondra (Betker)
  • Vylúčení: 4:5
  • Presilovky: 1:2
  • Oslabenia: 0:0
  • Rozhodovali: Stano, Štefík – Bogdaň, Beniač
  • bez divákov
  • Michalovce: Tomek – Zekucia, Mihálik, Ťavoda, McCormack, Kolusz, Mudrák, Louis – Hickmott, Lalancette, Šoltés – Bartánus, Suja
  • Zvolen: Trenčan – Betker, Kotvan, Ivan, Melancon, Hraško, Kubka, Gajdoš, Hatala – R. Bondra, Jedlička, Kolenič – Zuzin, Halama, Nuutinen – Marcinek, Tibenský, Chlepčok – Ďuriš, Gubančok, Meliško.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: Ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM