Jakub Forgács Hokej

Zvolenčania sa tešili z triumfu. Na ľade Nových Zámkov po 2 góly Špirka aj Obdržálka

Hokejisti Zvolena vycestovali do Nových Zámkov. Ako sa im v nedeľu darilo na ľade súpera?

Ilustračný obrázok k článku Zvolenčania sa tešili z triumfu. Na ľade Nových Zámkov po 2 góly Špirka aj Obdržálka
4
Galéria
Zdroj: TASR

Domáci nastúpili do stretnutia aj s trojicou nových hráčov Husákom, Šillem a Ondrušekom. Ako prví ohrozili brankára Baroša hostia Whartonovým príklepom. Na druhej strane mohol udrieť Zbořil, ale v dobrej príležitosti sa nepresadil. Pohotové betóny predviedol Baroš, ktorý zneškodnil Coffmanovo zakončenie bekhendom. V 8. minúte dostali domáci prvú príležitosť hrať presilovku. Najväčšiu a v podstate jedinú šancu si vypracoval Saulietis, zvolenský brankár však dobre sledoval jeho pohyb a vytlačil ho zo streleckého uhla. V 12. minúte sa menilo skóre po prvý raz. Drgoň v presilovke poslal puk pred novozámockú bránu, kde ho umne usmernil do siete Obdržálek. Zvolenčania boli v úvodnej tretine hokejovejší, čo im výrazne umožnili domáci hlavne svojou zlou rozohrávkou. Druhý gól pridali hostia necelé dve minúty pred koncom úvodného dejstva – tiesnený v páde sa po Pulišovej prihrávke zblízka presadil exzámčan Špirko.

V druhej tretine Novozámčania ožili, v úvodnej päťminútovke mali na hokejke gól Škoda i dvakrát Šimun, Nieminen si však držal čistý štít. Postupom času pribúdalo na hokejkách oboch tímov množstvo nepresností. V 35. minúte strieľal spomedzi kruhov Šille, síce neúspešne, akciu však gólovo dokonal Fábry. Krátko pred koncom tretiny mierila Zbořilova strela z prvej nad bránku a Pulišov švih mieril len do Barošovej hrude. Skórovať sa nepodarilo ani Vargovi, ktorý predviedol svoje šikovné ruky. Puk však skončil na betónoch zvolenského brankára.

Už po dvoch minútach tretej tretiny mohol vyrovnať Zbořil, ale puk do odkrytej zvolenskej brány neusmerni. Z rovnakej pozície pálil o niekoľko okamihov neskôr Škoda, jeho príklep z prvej bol však zblokovaný. Nepresadil sa ani Salija, ktorého našiel peknou krížnou prihrávkou jeden zo spoluhráčov. Na druhej strane prebral na útočnej modrej puk Matis, avšak tiesnený ho nemohol zasunúť medzi Barošov betón a žŕdku. Rovnako neúspešne pochodil so svojím pokusom Špirko a v presilovke aj Kováčik, ktorý prevetral Barošovu lapačku. V 49. minúte viedli hostia opäť o dva góly. Šišovský našiel zadovkou spoza bránky Špirka a ten pohotovo poslal puk za Barošov chrbát. Gólovú bodku za duelom dal 82 sekúnd pred koncom počas presilovky Obdržálek, keď tečoval Rossov nahodený puk od modrej.

Hlasy po zápase

Miroslav Mach, tréner Nových Zámkov: „Dnes sme dostali tri góly v oslabení. Súper bol silný na puku. My sme veľa šancí nemali a súper vyhral zaslúžene.“

Peter Mikula, tréner Zvolena: „Mali sme dobrý vstup do zápasu, po prvej tretine sme viedli 2:0. Myslím si, že hra sa nám darila, medzihra bola výborná. V druhej tretine nám to súper trošku sťažil gólom a začal sa tlačiť dopredu. Na moje prekvapenie, keď som v tretej tretine čakal väčší tlak súpera, dostali sme hru pod kontrolu. Myslím, že sme boli hokejovejší aj po taktickej stránke a víťazstvo sme si zaslúžili.“

HC Nové Zámky – HKM Zvolen 1:4 (0:2, 1:0, 0:2)

  • Góly: 35. Fábry (Šimun, Šille) – 12. Obdržálek (Drgoň, Steen), 18. Špirko (Puliš), 49. Špirko (Šišovský, Puliš), 59. Obdržálek (Ross, Steen)
  • Rozhodovali: Jonák, Kubuš, Orolin, Výleta
  • Vylúčení: 4:3
  • Presilovky: 0:3
  • Oslabenia: 0:0
  • 834 divákov

Foto: ilustračné

HKM Zvolen v OBRAZOCH
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM