Stanislav Černák Futbal

Zvolenčania si konečne zahrali doma: Na futbal prišlo toľko divákov, ako už dávno nie

Prvýkrát v prebiehajúcej sezóne sa predstavili zvolenskí futbalisti na domácom štadióne pod Pustým hradom. V Slovenskom pohári privítali zvučného súpera. Hráčov Trenčína.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenčania si konečne zahrali doma: Na futbal prišlo toľko divákov, ako už dávno nie
Zdroj: Dnes24.sk

Tomu sa povie premiéra ako hrom. Zvolenskí futbalisti sa prvýkrát predstavili na ihrisku vo Zvolene. V 4. kole Slovenského pohára hostili zástupcu najvyššej slovenskej súťaže, futbalistov Trenčína. Vyššia súťaž chýbala vo Zvolene veruže už poriadne dlho. A bolo to cítiť aj v hľadisku. Na súboj Zvolena s Trenčínom bolo zvedavých 1200 divákov.

Od úvodného hvizdu momentálne vedúce mužstvo Fortuna ligy potvrdzovalo svoje kvality. Trenčania dvakrát trafili konštrukciu Jenčovej brány, inokedy sa vyznamenal gólman Zvolena. Tyčku však trafili aj Zvolenčania. Do šatní odchádzali oba tímy za bezgólového stavu.

Úvod druhého dejstva patril MFK, keď pohrozili viacerými šancami. Trenčania však prišli do Zvolena postúpiť a to sa im nakoniec aj podarilo. Úvodný gól strelil Holúbek a o výsledku rozhodol vlastný gól Javorinu.

Zvolenskí futbalisti tak ostali pred bránami osemfinále, no rozhodne nesklamali. Veľmi potešila aj divácka návšteva. „Konečne sme mohli zavítať aj na náš štadión. Som rád, že sa domáce súboje budú hrávať už vo Zvolene. Kvalitný futbal tu chýbal už dlhé roky,“ povedal fanúšik Michal. „Chalani nehrali zle, videli sme dobrý zápas, teším sa na ďalšie domáce zápasy,“ pridal názor jeho kamarát.

Najbližší domáci zápas čaká hráčov MFK Lokomotíva Zvolen už túto sobotu, kedy hostíme Košičanov.

Zvolen – Trenčín 0:2 (0:0)

Zostava Zvolena: Jenčo – Pellet, Očenáš, Kamenec, Špilár (71. Starší), Javorina, Rakovan, Kamendy (73. Fajčík), Menich, Schneider (84. Bilas), Staško. Tréner: Anton Jánoš

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM