Hokej

Zvolenčania si schuti zastrieľali. Na popradskom ľade otočili zápas

Hokejisti HK Poprad prehrali v 48. kole Tipos extraligy s HKm Zvolen 4:6.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenčania si schuti zastrieľali. Na popradskom ľade otočili zápas
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Televízny súboj tabuľkových susedov o prvú priečku tabuľky odštartovali lepšie domáci „kamzíci“. Už v 1. minúte zápasu si vybojovali presilovú hru, na ktorej konci otvoril skóre presnou strelou kapitán Patrik Svitana. V 6. minúte už Popradčania vyhrávali rozdielom dvoch gólov. Popradský brankár pohotovo rozohral na Haščáka, ktorý zadovkou vyslal do úniku Skokana. Ten sa v súboji s brankárom Rahmom nemýlil – 2:0. Hra pokračovala vo vysokom tempe. Šesť minút pred odchodom na prvú prestávku sa na brankára Zvolena rútil osamotený Haščák. Jeho strelu na vyrážku ale Rahm vytesnil do rohu klziska. Následne Rahmovu zlú rozohrávku spoza brány nevyužil Handlovský, keď netrafil odkrytú časť bránky Zvolena. V závere prvej tretiny sa na ľade ukázali emócie. Domáci Skokan v šarvátke s Melanconom rozdával údery na všetky strany a okrem dvoch dvojminútových trestov si spoločne so spoluhráčom Kramárom vyslúžil aj osobný 10-minútový trest.

Popradčania pre vylúčenia improvizovali so zostavou. Hostia sa do zápasu vrátili krátko po návrate zo šatní. Na konci presilovkovej kombinácie bol pohotový strelec Nuutinen. V 23. minúte Zvolenčania vyrovnali, keď využili chybnú rozohrávku domácich pred vlastnou bránkou. Autorom gólu na 2:2 bol Viedenský. „Kamzíci“ o sebe dali vedieť počas presilovej hry. Livingstonova akcia sa síce skončila gólom, ten ale neplatil, pretože bol dosiahnutý v rozpore s pravidlami. Dokonalý obrat skóre Zvolen dokonal v 28. minúte. Po Pulišovej prihrávke posielal puk zblízka do prázdnej bránky Kelemen. Aj v ďalšom priebehu mali navrch „rytieri“ zo Zvolena. Štvrtým gólom v domácej siete zaváňala napríklad šanca Zuzina. V závere druhej tretiny sa nešetrným zákrokom na Viedenského prezentoval Mashinter.

V tretej tretine pokračovali hostia v nastolenom trende. V 46. minúte z ostrého uhla namieril Kelemen a puk na prekvapenie všetkých vymietol pavučinu v hornom rohu Vošvrdovej bránky – 2:4. Keď sa zdalo, že o všetkom je rozhodnutí, si Zvolenčania dvomi vylúčeniami po sebe skomplikovali vývoj stretnutia. Dlhú presilovku 5 na 3 domáci premenili na zníženie z hokejky Skokana – 3:4. Päť minút pred koncom riadnej hracej doby došlo ku kurióznej situácii. Nuutinen si položil brankára Vošvrdu a zakončil. V hre sa však pokračovalo ďalej, keďže na prvý pohľad sa zdalo, že popradský brankár vykopol puk betónom na bránkovej čiare. V následnom prerušení hry sa telefonovalo s videorozhodcom, ktorý potvrdil gól Zvolena a odohraný čas sa preto vracal naspäť. Nervy na uzde si neudržal Tomáš Vošvrda, ktorý rozhodcom vynadal a napokon s osobným trestom putoval do sprchy. V bránke ho preto nahradil mladík Rychlík. Dráma pokračovala ďalej. Na konci 57. minúty sa zázračným tečom prezentoval Zagrapan – 4:5. Štyri sekundy pred klaksónom bol technický gól pripísaný faulovanému Koleničovi, ktorý sa rútil na opustenú bránku Poprad hrajúceho v šestici.

HK Poprad – HKM Zvolen 4:6 (2:0, 0:3, 2:3)

  • Góly: 3. Svitana (Skokan, Haščák), 6. Skokan (Haščák, Vošvrda), 49. Skokan (Svitana, Haščák), 57. Zagrapan (Dalhuisen, Mešár) – 21. Nuutinen (Ivan, McPherson), 23. Viedenský (Zuzin, Stupka), 28. Kelemen (Puliš), 46. Kelemen, 55. Nuutinen, 60. McPherson.
  • Rozhodovali: D. Konc st., Hronský – Synek, Gegáň
  • Vylúčení: 5:7 na 2 min, navyše Skokan, Kramár, Vošvrda (Poprad) 10 min za nešportové správanie, Mashinter (Poprad) 10 min za napadnutie hlavy a krku
  • Presilovky: 2:1
  • Oslabenia: 0:0
  • bez divákov
  • Poprad: Vošvrda (55. Rychlík) – Drgoň, Brejčák, Seigo, Dalhuisen, Hudec, Višnevskij, Kramár – Svitana, Skokan, Haščák – Mashinter, Bjalončík, Handlovský – Tavi, Preisinger, Livingston – Mešár, Zagrapan, Matúš Paločko – Valigura.
  • Zvolen: Rahm – Betker, Meliško, Ivan, Melancon, Hraško, Kubka, Hatala – Bondra, Mikúš, Kelemen – McPherson, Puliš, Nuutinen – Zuzin, Viedenský, Stupka – Marcinek, Tibenský, Kolenič – Gubančok.

Hlasy po zápase

Peter Mikula, tréner Popradu – „Videli sme zaujímavý zápas. Mali sme dobrý vstup do zápasu. Na konci prvej a v tretej tretine sme videli naše typické veci z hľadiska disciplíny. Dostali sme desiatky, chýbal nám nosný hráč, čo nás výrazne ovplyvnilo v situácii na začiatku druhej tretiny. Potom sa zvyšovala nervozita. Osobne si myslím, že diváci videli boj hodný prvého miesta.“

Peter Oremus, tréner Zvolena – „Kvalita na jednej aj druhej strane je veľká a rozhodujú maličkosti. My sme v prvej tretine neboli aktívni tak, ako sme si predstavovali. Vstup do druhej a tretej tretiny nám vyšiel, čiže za tú druhú si myslím, že víťazstvo je zaslúžené. Dobre sme sa pripravili, sila tam je. Takýchto zápasov budeme hrať ešte veľa.“

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM