Alžbeta Paulíková Rôzne Rôzne

Zvolenčania, užite si voľné dni poriadne: Víkendové podujatia, ktoré vám odporúčame zažiť

Blížiaci sa víkend so sebou prináša vo Zvolene a okolí akcie rôzneho druhu. My vám prinášame niekoľko tipov na podujatia, ktoré odporúčame zažiť.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenčania, užite si voľné dni poriadne: Víkendové podujatia, ktoré vám odporúčame zažiť
Zdroj: Dnes24.sk

HKm Zvolen – HK Nitra

13. novembra o 18:00, Zimný štadión

Dnes podvečer nastúpia zvolenskí bryndziari, aby si na domácom ľade zmerali sily s nitrianskymi corgoňmi. Zápas svojich obľúbencov si nenechá ujsť žiadny správny hokejových fanúšik z mesta pod Pustým hradom.

Mandarínková izba

13. novembra o 18:30, Divadlo JGT Zvolen

Komédia Roberta Thomasa plná francúzskeho espritu a šarmu ponúka niekoľko zaujímavých príbehov ľudí vo vtipných jednoaktovkách s prekvapivým, niekedy až detektívnym záverom. Ľahkosť, humor a nečakané prekvapenia sú hlavnými atribútmi tejto vynikajúcej komédie.

Kováčovská desiatka 2015

14. novembra o 9:45 hod., Kováčová

Počas nadchádzajúceho víkendu si môžete aj zašportovať. Priaznivci behu si prídu na svoje práve v blízkej obci Kováčová. Tá organizuje už 30. ročník Kováčovskej desiatky, kde si zabehnete 10 kilometrový úsek po asfalte a lesnej ceste. Prezentovať sa môžete už od 9:45 hod., hromadný štart je naplánovaný na 11:00 hod. Súťaží sa vo viacerých kategóriách, v ktorých budú ocenené vždy prví traja najlepší športovci.

Snow film fest

14. novembra o 15:00 hod., Kino Hron Sliač

Už tento víkend sa vo zvolenskom okrese uskutoční festival outdoorových filmov plný adrenalínu, snehu, lezenia, extrémneho lyžovania a šialených expedícií. Na Sliači budete môcť vidieť filmy ako Afterglow R, From The Road, Neskrotná Antaktída, Few days, Artic Air a mnohé ďalšie.

Hľadá sa Mikuláš

15. novembra o 15:00 hod., Divadlo JGT

Vianočné sviatky sa nezadržateľne blížia a vy sa môžete na ne naladiť aj v Divadle J. G. Tajovského. Pri hľadaní Mikuláša obídete s humorom, hravosťou a fantáziou celý svet. Autorská rozprávka Uršule Ferenčukovej v réžii Richarda Sanitru prináša príbeh o chlapcovi Dankovi, ktorý sa nevie dočkať Mikuláša s darčekmi a tak sa ho pomocou čarovnej rolničky vyberie hľadať. Všade na svete má však Mikuláš inú podobu!

Rozprávkový divadelný muzikál

15.11. o 16:00 hod., DK Podborová Zvolen

Tento víkend si na svoje prídu aj deti. Malým Zvolenčanom sa predstavia postavičky ako Pat a Mat, Maťko a Kubko, Majka z Gurunu či deduško Večerníček. Takže o zábavu budete mať postarané.

Zvolen v grafike

3. novembra – 31. decembra, Mestský úrad Zvolen

Podpolianske osvetové stredisko a Mesto Zvolen vás pozývajú na výstavu grafických prác Jozefa Weisa. Výstavu Zvolen v grafike nájdete vo vestibule budovy Mestského Úrad do 31.12.2015.

Historická výstava

Od 23. októbra do 30. novembra Lesnícke a drevárske múzeum Zvolen

Lesnícke a drevárske múzeum vo Zvolene ponúka zaujímavú výstavu fotografií z 2. Svetovej vojny. Venovaná je spoločnému boju proti nacizmu. Organizátorom je Veľvyslanectvo Ruskej federácie a Ministerstvo kultúry SR. Výstava potrvá až do 30.11.

Obrazy

7. novembra – 4. decembra 2015 o 16:00 hod., Galéria na Tehelnej

V Galérii na Tehelnej si opäť môžete pozrieť zaujímavú výstavu. Tento raz ide o diela Ladislava Moška Obrazy. Umelec sa venuje komornej kresbe a maľbe. Výstavu budete môcť sledovať až do 4.12.

Sakrálna výtvarná tvorba

5. novembra – 31. decembra, Zvolen – POS

Ak vás zaujíma tvorba našich výtvarníkov zo Zvolena a okolia, prídete si na svoje práve v Podpolianskom osvetovom stredisku. V rámci XIV. Gorazdových dní chrámovej piesne a sakrálnej výtvarnej tvorby sa tu koná výstava diel výtvarníkov z okolia Zvolena.

Môže vás zaujímať:

Zvolenčania, zapisujte si do kalendárov: 10 parádnych akcií, na ktorých by ste nemali chýbať

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM