Aktualizované Hokej

Zvolenčania vydreli tesný triumf: Skórovať dokázali iba v 1. tretine

Hokejisti HKM Zvolen zvíťazili nad MHk 32 Liptovský Mikuláš 2:1 v utorňajšej predohrávke 24. kola Tipos extraligy.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenčania vydreli tesný triumf: Skórovať dokázali iba v 1. tretine
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Zvolenčania nastúpili s viacerými mladými hráčmi, úvod bol z ich strany opatrný, no napokon išli do vedenia v presilovke, keď sa presadil po peknej kombinácii celej formácie z kruhu Nuutinen. O necelé dve minúty zaujala šarvátka domáceho Bondru s Robertsonom, hostia hrali presilovku a dokonca o dvoch hráčov po faule Tibenského, nevyužili ju v trvaní 80-tich sekúnd. Najväčšiu možnosť spálil zblízka pred odkrytou bránkou Huna. A mohlo ho to mrzieť, pretože v početnej výhode piatich proti trom sa následne ocitli aj hokejisti spod Pustého hradu. Nuutinen síce šancu nevyužil, no v presile o jedného hokejistu sa z dorážky vo vzduchu bejzbalovým spôsobom trafil Helewka a bolo 2:0.

Na začiatku stredného dejstva mali po chybe gólmana Rahma veľkú príležitosť Liptáci, Oško posielal puk do odkrytej bránky, ale vinník tejto situácie sa na poslednú chvíľu stihol vrátiť a zasiahnuť. Zvolen potom nevyužil presilovku a po jej skončení mohol pykať. Zníženie na hokejke mal tentoraz McShane, ale svoj mininájazd nevyužil. Následne bola už hra v réžii domáceho favorita, ktorý nevyužíval jednu šancu za druhou. Betker, Helewka a Tibenský mierili do Kaarlehta a Kelemen pálil tesne vedľa žŕdky. Necelú minútu pred prestávkou však išiel na trestnú lavicu Bondra a hostia poriadne hrozili v početnej výhode. McShane švihom z kruhu strieľal do žŕdky a Robertson od modrej dokonca prekonal Rahma, no rozhodca pre údajný ofsajd gól zároveň so sirénou neuznal.

Stav sa menil napokon na začiatku tretej tretiny, pretože hokejisti spod Pustého hradu boli naďalej nedisciplinovaní, dokonca i zle striedali a odplata nenechala na seba dlho čakať. Mikulášnia využili prevahu o dvoch hráčov, keď Robertson pálil od modrej a z dorážky sa nemýlil pohotový Rudolf Huna. Zvolenčania museli prepnúť v hre piatich proti piatim na vyššie obrátky. Tretí gól mužstva mal na hokejke Meliško, no jeho ‚delovka‘ skončila na žŕdke a Kelemen neskôr z dobrej pozície prestrelil bránku súpera. V závere nevyužili domáci prečíslenie troch na jedného, no keďže ich súper na opačnej strane nezužitkoval do vyrovnávajúceho zásahu power-play, mohli sa ‚rytieri‘ tešiť z vydretého tesného víťazstva 2:1.

HKM Zvolen – MHk 32 Liptovský Mikuláš 2:1 (2:0, 0:0, 0:1)

  • Góly: 11. Nuutinen (Melancon, Zuzin), 18. Helewka (Betker, Zuzin) – 44. Rudolf Huna (Robertson, Petran)
  • Rozhodovali: Müllner, Štefik – Vyšný, M. Orolin
  • Vylúčení: 7:6 na 2 min., navyše: Bondra (Zvolen) 10 minút za bitku
  • Presilovky: 2:1
  • Oslabenia: 0:0
  • bez divákov
  • Zvolen: Rahm – Hatala, Betker, Melancon, Meliško, Kubka, Hraško, Gajdoš, Čunderlík – Kelemen, Mikúš, Bondra – Nuutinen, Helewka, Zuzin – Marcinek, Tibenský, Stupka – Ďuriš, Gubančok, Chlepčok
  • L. Mikuláš: Kaarlehto – Robertson, Pavúk, Valtola, Petran, Mezovský, Jesus, Rusina, Droppa – Štrauch, Oško, Rudolf Huna – Hamráček, Lištiak, Bača – Tullio, McShane, Portokalis – Haluška, Uhrík, Surový

Hlasy po zápase

Peter Oremus, tréner Zvolena: „Vážime si toto víťazstvo, pretože Liptovský Mikuláš odohral dobrý zápas. Z našej strany sme si povedali čo chceme hrať a chlapci to splnili. Naše tri body sú zaslúžené, teší nás, že zostali doma. Mrzia nás nepresné prihrávky, ale bolo tam viac plusov, či streľba, tlak do bránky, organizácia hry. Museli sme sa vysporiadať so zraneniami niektorých hráčov zo základu, ale tí, čo ich zastúpili, sa šance chytili."

Milan Jančuška, tréner Liptovského Mikuláša: „Som spokojný s herným prejavom mužstva. Boli sme vyrovnaným súperom Zvolenu. Nahnevaný som na prvú tretinu, konkrétne na vylúčenia, ktoré boli veľmi prísne. Zhodou okolností sme inkasovali dva góly v oslabení. Za stavu 2:0 pre domácich sa už ťažšie hrá, ale podarilo sa nám vrátiť do zápasu kontaktným gólom. Bolo tam veľa situácií, ktoré znesú prísnejšie meradlo. Urobili sme však i veľa chýb, ale celkovo môžem byť spokojný. Iba kúsoček nás delil od bodovania v tomto stretnutí."

Peter Zuzin, autor asistencií na oba góly Zvolena: „Bol to veľmi ťažký zápas. Hostia vyhadzovali puky z tretiny, loby, nahodené puky do tretiny, to sa veľmi ťažko potom hrá. Oni čakajú dvaja – traja v strednom pásme a majú po nejakej našej strate šance. Zbytočne sme si tento duel zdramatizovali inkasovaným gólom. Mohli sme využiť viac presiloviek a mať pokojnejší záver. Ubojovali sme to napokon."

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM