Alžbeta Paulíková Kultúra

Zvolenčania, zapisujte si do kalendárov: 10 parádnych akcií, na ktorých by ste nemali chýbať

Nepreseďte chladné jesenné večery doma. Vo Zvolene a okolí sa chystajú podujatia, ktoré by rozhodne nemali ujsť vašej pozornosti. Vybrali sme rovnú desiatku z nich.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenčania, zapisujte si do kalendárov: 10 parádnych akcií, na ktorých by ste nemali chýbať
Zdroj: TASR

Dni sa rýchlo skracujú, slniečko sa nám skrýva za obzor už podvečer a o pár dní začneme odpočítavať posledný jesenný mesiac. Aj počas chladných a tmavých poobedí sa ale dajú zbierať zážitky. Vo Zvolene nebude v novembri o kultúru núdza. Pozrite sa už teraz, čo, kde a kedy…

Noc divadiel

21.11. o 21:00 hod., Divadlo Jozefa Gregora Tajovského Zvolen

Talk show o tom, ako (ne)zapadnúť divadelným prachom. Pestrá scénická debata s tými, ktorí sa upísali umeniu – od stanovenia diagnózy cez prognózu liečby, zmiernenie príznakov, rady pre domáce ošetrenie a praktické ukážky. Počas Noci divadiel sa dozviete mnoho o divadelnej rodine a histórii divadla. Za vstupné 3 eurá si okrem toho môžete o 24-tej hodine vychutnať Polnočné do/debatenie pri sviečkach.

Víkend atraktívneho divadla

18.-22. 11. Dom Kultúry ŽSR Zvolen

27. ročník Víkendu atraktívneho divadla sa bude venovať aj zakázanému festivalu Dni tanca. Ďalšie dni VADu prinesú okrem iného aj tradičné divadelné súbory GUnaGU, SkRAT a STOKA a po prvý raz sa na festivale predstaví špičkový pražský divadelný súbor Skutr. VAD má tohto roku aj bohatú ponuku čítačiek a diskusií. Predstavia sa spisovatelia Ivana Gibbová, Michal Hvorecký a Samo Marec.

Veselá Trojka Pavla Kršky

18.11. DK Podborová Zvolen

Populárna česká muzika v šlágrovom rytme hrá pre všetkých, ktorí si radi vypočujú ľudovú pesničku. Hlavnou náplňou Veselej trojky je skladanie vlastných piesní s dôrazom na pekný text. Výbornú atmosféru predstavenia dopĺňa zabávač Števo Hruštinec.

Obrazy

7.11. o 16:00 hod., Galéria na Tehelnej Zvolen

V Galérii na Tehelnej sa opäť môžete zúčastniť na zaujímavej vernisáži. Tento raz ide o diela Ladislava Moška Obrazy. Umelec sa venuje komornej kresbe a maľbe. Výstavu budete môcť sledovať až do 4.12.

Literárne soireé

10.11. o 18:30 hod., Kafé Džezva Zvolen

Literárne soireé po prvýkrát vo Zvolene. Nenechajte si ujsť večer plný hudby a kvalitnej autorskej tvorby v krásnych priestoroch Kafé Džezva. Zapojiť sa so svojou vlastnou tvorbou môžete aj vy. Ak však neradi vystupujete, môžete si vypočuť, ako znie váš text v podaní profesionálnych hercov.

BEZ LADU A SKLADU a PARA

19.11. Dom Kultúry ŽSR Zvolen

V novembri vyrážajú na svoje prvé spoločné turné legendy slovenskej hudobnej scény, skupiny BEZ LADU A SKLADU a PARA. Obe skupiny sa pohybujú na našej hudobnej scéne už úctyhodne dlhú dobu. PARA si tento rok pripomína svoje 20-te narodeniny a BEZ LADU A SKLADU slávia okrúhlu 30-tku. Rozhodli sa zaspomínať a osláviť svoje výročia spolu so svojimi fanúšikmi sériou spoločných koncertov.

ZÓNA A

6.11. o 20:00 hod., Dom kultúry ŽSR Zvolen

Bratislavská punková skupina prichádza do Zvolena. Všetci fanúšikovia tejto hudby si môžu najznámejšie hity Zóny A vypočuť naživo vo Zvolene.

Cestou necestou

12.11. o 17:30 hod., Kafé Džezva Zvolen

Cestovateľský festival Cestou necestou opäť vo Zvolene. Je Kuba iba ďalšou drahou turistickou destináciou alebo je možné ju precestovať aj s rozpočtom pár eur denne? Ako sa vyhnúť drahým pascám na turistov a spoznať reálnu Kubu? Lacná doprava, ubytovanie aj stravovanie sú viac ako reálne. Viac už prezradí Igor Lopašovský vo zvolenskej Džezve.

Aj muži majú svoje sny

16.11. Kino Kultúra Krupina

Divadelné predstavenie Aj muži majú svoje dni je zábavným pohľadom do sveta mužov, ktorí sa skrývajú pred svojimi ženami, ktoré trávia všetok voľný čas v obchodných centrách. Rozohrané situácie prinesú množstvo nečakaných zvratov a zápletiek a možno aj odpoveď na otázku či je vôbec možné žiť vo svete bez žien. Známi muži ako Branislav Deák, Milan Bahul, Ján Jackuliak, Marián Mitaš či Gregor Hološka ponúkajú svoj návod. Tak nahliadnite s nami za oponu.

Rozprávkový divadelný muzikál

15.11. o 16:00 hod., DK Podborová Zvolen

V novembri si na svoje prídu aj deti. Malým Zvolenčanom predstavia postavičky ako Pat a Mat, Maťko a Kubko, Majka z Gurunu či deduško Večerníček. Takže o zábavu budete mať postarané.

Môže vás zaujímať:

Úspechom malej Neli (11) sa to neskončilo: Takto parádne sa deťom zo Zvolena darilo na majstrovstvách Európy!

Gynekologička Desana Brathová otvorene: Tieto problémy trápia tínedžerky vo Zvolene najčastejšie

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM