Jakub Forgács Iné športy

Zvolenčanky na víťaznej vlne. Z turnaja sa vrátili s cenným triumfom

Hokejbalistky spod Pustého hradu opäť predviedli svoje kvality. Pozrite, ako sa im darilo v českých Pardubiciach!

Ilustračný obrázok k článku Zvolenčanky na víťaznej vlne. Z turnaja sa vrátili s cenným triumfom
Foto: Eva Lamperová

V sobotu sa v Pardubiciach uskutočnil predposledný zo série minihokejbalových turnajov Východočeského přeboru žen. Bryndziarky v mierne pozmenenej zostave postupne v skupine A nastúpili proti najlepším Moravským celkom – Svítkov Stars Pardubice, Lokomotiva Česká Třebová, Autosklo Pardubice a slovenskému rivalovi zo Skalice.

Hľadanie streleckého šťastia

V prvom zápase so Svítkovom sa naše dievčatá ešte len rozbiehali a hľadali strelecké šťastie. Množstvo gólových príležitostí stroskotalo na skvelo chytajúcej brankárke súpera. Za zmienku stojí krásne gesto Fair-play. Svítkov mohol viesť už 2:0, no gól bol dosiahnutý kopnutím, k čomu sa následne dotyčná hráčka aj priznala. Bryndziarky napokon tento zápas prehrali 2:1.

Druhý duel sa niesol v znamení slovenského derby. Skaličanky doplnené o posily si na Zvolen trúfali, veď v minulosti ich už dokázali poraziť. Hráčky spod Pustého hradu však nenechali nič na náhodu a do súpera sa pustili hneď od začiatku. Rebelkám aj napriek dobrej hre vsietili 4 góly. Svoj tím podržala brankárka Tišťanová, ktorá za svoj chrbát nepustila ani jednu loptičku a Zvolenčanky si tak pripísali prvú výhru.

Cenný triumf

V treťom zápase si naše dievčatá skrížili hokejky s domácimi hráčkami. Po kvalitnom výkone si slovenské hráčky pripísali ďalšiu výhru v pomere 4:0. Posledný zápas základnej skupiny odohrali Bryndziarky proti nepríjemnej Českej Třebovej. Napínavý zápas však Zvolenčanky razantne odmietli a v úvodnej minúte vsietili hneď 2 góly. Súper však hrýzol a dotiahol sa na rozdiel jedného gólu. Riskantná hra bez brankára v záverečných sekundách však Třebovej nevyšiel a inkasovali opäť. Zvolen sa tak mohol tešiť z postupu do finále.

V boji o prvé miesto naše dievčatá nastúpili proti Svítkovu a chceli im oplatiť prehru z rána. V úmornom teple však obom tímom dochádzala energia. Viac síl a väčšiu chuť po víťazstve preukázali Brynzdiarky. Hneď v úvode sa dostali do dvojgólového vedenia a aj napriek enormnej snahe súpera o otočenie zápasu na svoju stranu si náskok udržali a doviedli finále do víťazného konca. V boji o celkové prvenstvo tak hráčky spod Pustého hradu urobili výrazný krok. Na poslednom turnaji, ktorý sa uskutoční na konci októbra, tak majú na obhajobu zlata dobrú východiskovú pozíciu.

Zostava Zvolena: Tišťanová – Trenčanová, Orolínová, Sakalíková, Chmelíková, Beláňová, Dudášová, Ivanová

Výsledky:

ALTSOHL Zvolen – HBC JTEKT SvítkovStars Pardubice 1:2 Góly: Beláňová

HBTF Rebels Skalica – ALTSOHL Zvolen 0:4 Góly: Dudášová, Chmelíková, Beláňová, Ivanová

HBC Autosklo HAK Pardubice – ALTSOHL Zvolen 0:4 Góly: Ivanová, Beláňová, Dudášová 2

ALTSOHL Zvolen – Lokomotiva Česká Třebová 4:2 Góly: Ivanová 2, Orolínová 2

HBC J-TEKT SvítskovStars Pardubice – ALTSOHL Zvolen 2:3 Góly: Dudášová, Ivanová, Beláňová

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM