Nicole Regecová Šport

Zvolenčanky zahviezdili na hokejbalovom turnaji. Domov sa vrátili ako víťazky!

Hokejistky spod Pustého hradu sa debutovo blysli na medzinárodnom turnaji v hokejbale. Hoci nezačali najlepšie, dokázali si poradiť aj s výberom SR!

Ilustračný obrázok k článku Zvolenčanky zahviezdili na hokejbalovom turnaji. Domov sa vrátili ako víťazky!
Zdroj: ŽHKm Zvolen

Uplynulý víkend sa zvolenské hokejistky po prvýkrát predstavili na ženskom medzinárodnom hokejbalovom turnaji Ladies Cup. Súťaž sa konala v Spišskej Belej.

Nešťastný začiatok

Zvolenským zverenkyniam však vstup do turnaja veľmi nevyšiel. Napriek veľkej bojovnosti a hre prevažne v súperovej tretine sa z víťazstva v prvom zápase tešilo družstvo Dievčatá z Martina, ktoré vyhrali tesne 1:0. Druhý zápas s tímom Ladies Slovakia pokračoval v rovnakom tempe. Baby mali veľké množstvo šancí, ktoré však nedokázali premeniť a tak sa zápas skončil nerozhodne 1:1. Nasledovali samostatné nájazdy. Smola sa Zvolenčankám naďalej lepila na hokejky a tak sa z víťazstva 2:1 po nájazdoch tešili súperky.

Po tomto zápase nasledovala dlhšia pauza, ktorá poskytla priestor na oddych a prebratie taktiky do ďalších zápasov. Ďalším súperom bol Výber SR. Dievčatá sa museli dostať znova do tempa, čo im však nevyšlo podľa predstáv a po nešťastných góloch si pripísali ďalšiu prehru 2:1. Do posledného zápasu vstupovali s jasným cieľom – víťazstvo, inak by boli bez šance bojovať o medaily. Súperom bol domáci tím Spišská Belá, ktorý zverenkyne zdolali 3:0. Brankárka Lucia Janicová si pripísala prvý shootout.

Zlatý záver

Druhý deň bol na programe posledný zápas základnej skupiny proti českému tímu WBHF EAGLES Olomouc, v ktorom si mohli vybojovať postup do semifinále. Narozdiel od predchádzajúcich zápasov do brány nastúpila Monika Kvaková, keďže Janicová dostala úpal. Začiatok zápasu sa pre Zvolen nevyvíjal dobre. Prehrávali 0:1. Chuť po víťazstve však bola veľká a dievčatá dokázali výsledok otočiť vo svoj prospech a vyhrať 3:1.

V semifinále sa stretli s Výberom SR. Zápas bol veľmi vyrovnaný, hra sa presúvala z jednej strany na druhú. V riadnom hracom čase gól nepadol, a tak nasledovali samostatné nájazdy, ktoré nemali konca. Až zvolenskej hráčke Alexandre Sakalíkovej sa podarilo odkliať bránku a premeniť samostatný nájazd, ktorý predstavoval postup do finále.

Vo finálovom zápase sa dievčatá stretli s tímom Ladies Slovakia. Dali do zápasu všetko a predvádzali krásne kombinácie. Často sa na dlhý čas usadili v pásme súpera a dostali ho pod tlak, vďaka čomu sa im podarilo vsietiť dva góly. Súperkám nedovolili takmer žiadnu akciu a tak sa im podarilo zvíťaziť 2:0 a vyhrať 1.miesto. Aj napriek smolnému začiatku si vďaka svojej bojovnosti odniesli domov nielen peknú trofej, ale aj unikátne keramické medaile. Tie boli vytvorené špeciálne pre tento turnaj v chránených dielňach.

Zostava

  • Janicová Lucia, Kvaková Monika – Trenčanová Barbora, Chmelíková Martina, Časnochová Petra, Pravlíková Petra – Kolcunová Zuzana, Sakaliková Alexandra, Ivanová Ivana, Gowie Alex, Janicová Mariana, Lamperová Eva, Vargová Diana

Konečné umiestnenie

  1. ŽHKm Zvolen
  2. Ladies Slovakia
  3. Dievčatá z Martina
  4. Výber SR
  5. Spišská Belá
  6. WBHF EAGLES Olomouc

Čítajte tiež:

HKM Zvolen má ďalšiu posilu. Skúsený český krídelník podpísal ročnú zmluvu

Zvolenskí folkloristi na druhom konci sveta. Marína sa predstaví na festivale v Japonsku

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM