Jakub Forgács Správy

Zvolenčanov neodradil ani dážď: Pre chorého Samka vybehali krásnu sumu, FOTO

Ľudia sa dokázali spojiť pre dobrú vec. Aj v nečase odbehli alebo odkráčali až 4 590 kôl na 250 metrov dlhom okruhu. Robili to, aby pomohli.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenčanov neodradil ani dážď: Pre chorého Samka vybehali krásnu sumu, FOTO
26
Galéria
Foto: Rado Šimo / Zdroj: Spartans Zvolen Tréningový Klub

V sobotu napriek nepriaznivému počasiu a rizikám v súvislosti s koronakrízou Spartans Zvolen Tréningový Klub zorganizoval druhý ročník podujatia Hodinovka pre Samka. „Prišlo 151 ľudí, ktorí sa rozhodli pomôcť aj keď pršalo a doba je taká, aká je,“ uviedol Rado Šimo, prezident klubu.

Podujatie sa konalo na umelom ihrisku v areáli V. ZŠ vo Zvolene, kde za každé jedno kolo (200 metrov), ktoré človek odkráčal či odbehol počas hodiny, venovali sponzori desať centov na liečbu malého Samka.

„Ráno sme začali s prípravami už o 8.00 hod. za výdatného dažďa, ale predpovede boli milosrdné a sľúbili do desiatej zlepšenie, čo sa aj naplnilo. Prvú vlnu sme odštartovali o 10.00 hod. a druhú o 11.15 hod.,“ pokračoval Šimo.

Pri čakaní medzi vlnami a na vyhlásenie výsledkov pripravili organizátori súťaže, kde tí najlepší získali pekné ceny a skrátili si čakanie. Opäť vyhlásili aj najlepších troch bežcov v kategórií muži a ženy.

„Bežci spolu odbehli alebo odkráčali 4 590 kôl, čo spravilo v prepočte 459 eur a na mieste v dobrovoľnej zbierke sme vybrali 698 eur. Sponzori nás však prekvapili a dali niečo navyše, takže suma sa vyšplhala na 3250 eur. Po sčítaní sme teda odovzdali Samkovým rodičom 3948 eur,“ dodal Šimo.

Zábery z Hodinovky pre Samka si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii!

V OBRAZOCH: Hodinovka pre Samka opäť spojila Zvolenčanov
26
Galéria
Foto: Rado Šimo / Zdroj: Spartans Zvolen Tréningový Klub
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM