Správy

Zvolenom sa budú niesť rytmy bubnov. Akcia pod holým nebom s krásnou myšlienkou

Už o pár dní bude vo Zvolene poriadne veľa buchotu. Aj v našom meste sa totiž bude bubnovať za práva detí.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenom sa budú niesť rytmy bubnov. Akcia pod holým nebom s krásnou myšlienkou
Zdroj: TASR

Aj tento rok sa bude pri príležitosti Európskeho dňa ochrany detí pred sexuálnym vykorisťovaním a sexuálnym zneužívaním, Svetového dňa prevencie týrania a zneužívania detí a Svetového dňa detí vyhláseného organizáciou UNICEF konať už 4. ročník Bubnovačky „Aby bolo deti lepšie počuť.“

„Bubnovačka“ bude v rovnakom čase prebiehať v mestách a obciach na celom Slovensku. Zapojiť sa môžete akoukoľvek formou – bubnovaním v laviciach, na chodbe, na dvore, hokejkami na ľade, dupotaním na ihrisku… Organizátori zároveň pozývajú na spoločnú „Bubnovačku“ pod holým nebom v priestore tzv. „obývačky“ pri Farskom kostole sv. Alžbety ktorá štartuje v pondelok 20. novembra o 10:00 a potrvá polhodinu. Hudobné nástroje prinesie a rytmom nás bude viesť Mekky Miro Randuška.

„Spoločne budeme bubnovať, čo nám budú „ruky a nohy stačiť“, a ukážeme všetkým, že deti a ich hlas sú pre nás dôležité! V prípade akýchkoľvek otázok sme vám k dispozícii na eva.tetakova@navrat.sk, alebo t. č. 0907 518 180. Sme pripravení odpovedať, prípadne poradiť, pomôcť,“ uviedla Eva Teťáková, Návrat, o. z. – Centrum Návrat Banská Bystrica.

Počas minulých ročníkov bubnovalo spolu viac ako 8 000 detí a dospelých. Minulý rok to bolo 4 112 detí a 412 dospelých v 36 obciach na celom Slovensku (aj vo Zvolene okolo 250 detí).

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM