Stanislav Černák Rôzne

Zvolenská fotografka Beba: Na týchto miestach fotím zaľúbencov najradšej!

Známa zvolenská fotografka Beba Čepčeková (22) fotí čoraz viac svadieb. Samozrejme, stále cvaká aj iné snímky, no my sme sa v najbližších riadkoch zamerali práve na tento veľký deň dvoch ľudí. Ako to vyzerá spoza objektívu?

Ilustračný obrázok k článku Zvolenská fotografka Beba: Na týchto miestach fotím zaľúbencov najradšej!
Zdroj: Dnes24.sk

Fotografka Beba fotila svoju úplne prvú svadbu 16. marca 2013. „Na prvú svadbu si pamätám veľmi dobre. A priznávam sa, že som mala prvýkrát stres,“ začala svoje rozprávanie pre Zvolen 24 sympatická a talentovaná Beba, ktorá nezabudla podotknúť, že doteraz ich nafotila vyše 30. No v tomto roku ju čaká veľký zlom. Zatiaľ má už potvrdené fotenie na 22. svadbách.

Svadby jej obohatili život

„Fotenie svadieb je o niečo náročnejšie ako fotografovanie krajiniek, portrétov alebo iných záberov. Človek stojí na nohách minimálne 15 hodín a fotky upravuje ďalších pár týždňov alebo mesiacov. Neustále sa niečo deje, od rána – do rána. Prípravy nevesty, ženícha, spoločné fotenie, odobierka, obrad, rodinné fotenie, hostina, zábava, čepčenie…,“ približuje Beba svoju prácu počas svadieb.

A ako sama vraví, tak svadby jej obohatili život. „S fotkou, dokážete potešiť ľudí aj seba, vyjadriť veci inak ťažko vypovedateľné, uväzniť stotinu sekundy do rámu, vyvolať širokú škálu emócií a zaujať. Spoznávate kopu ľudí, rodín, vďaka ktorým máte plno zážitkov, ktoré mi dali ďalší životný rozmer.“

Každá svadba jedinečná

Pre sobášiaci pár je práve svadba obrovským životným krokom a veľkým dňom D. Každý chce, aby všetko fungovalo ako má, aby mal okolo seba najbližších ľudí a krásne fotky. Aby sa mali čo ukazovať budúcim potomkom a aby mali spoločne načo o niekoľko rokov spomínať. Zvedaví sme boli, či pri takýchto dôležitých fotkách zapája Beba svoju fantáziu, ale si to určujú mladomanželia.

„Vždy pred svadbou sa stretnem s budúcimi mladomanželmi a snažím si ich trochu „oťukať“. Zisťujem, čo radi robia, kde trávia voľný čas, čo sa im páči, aký typ fotiek by chceli, aké rekvizity so sebou zobrať. Podľa toho sa im snažím napasovať miesto ich spoločných fotiek. Chcem, aby každá jedna svadba bola iná, jedinečná…,“ prezrádza mladá fotografka svoj „postup“.

Rada fotí v okolí Zvolena

Bebu čaká tento rok aj viacero zaujímavých skúseností v súvislosti s fotením svadieb. Fotiť bude holandskú svadbu. „Vlani som napríklad fotila slovensko-švajčiarsku svadbu,“ dopĺňa. A aké sú jej naj miesta, ktoré uprednostňuje pri fotení mladomanželských párov? „Rada fotím v okolí Zvolena, Banskej Štiavnice, Dobrej Nivy, Krupiny, ale nesmú chýbať napríklad ani Topoľčianky. V Dobrej Nive sú to Gavurky, v okolí Krupiny je to Dolný Badín, v Topoľčiankach zámok a park. Rada fotím na rôznych hradoch ako napríklad Šášov. Vo Zvolene som fotila napríklad v starom dome.“

Ako sama Beba hovorí, tak tých krásnych miest na fotenie svadobčanov a zamilovaného páru, ktorý si povedal svoje „áno“ je vskutku veľké množstvo. „Čím netradičnejšie miesta na fotenie, tým lepšie. Na svadbe hokejistu Lukáša Juríka som svadobčanov fotila na golfovom ihrisku,“ povedala talentovaná kráska a pokračovala, „Pravdupovediac, ešte nikdy som neostala zaskočená, ani prekvapená miestom, na ktorom sa chcel mladý pár fotiť. Myslím, že talent je práve v osobitosti pohľadu a v schopnosti vymykať sa bežnému prístupu a vložiť do fotky svoju osobnosť. Som typ človeka, ktorý sám vyhľadáva netradičné veci, takže mi to vyhovuje. Svadobčanov som už fotila na ľade, na koni, na skalách, ceste, vo vode… Ozaj, kade-tade. Čakám už len na nejaký zoskok padákom.“

Isto mnohí z vás vedia, Beba fotila aj svadby hokejistov Lukáša Juríka či Michala Juraška. „Zatiaľ som fotila hlavne svadby športovcov. Na iné známe tváre si budete ešte musieť asi počkať,“ dodáva s úsmevom.

Foto: BEBa Photography

Zvolenská fotografka Beba má za sebou už viac ako 30 svadieb
12
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM