Správy

Zvolenská nemocnica má desiatky pozitívnych zamestnancov: Nakazených pacientov je vyše 50

Vedenie nemocnice podľa slov hovorkyne prijalo viacero organizačných opatrení, aby sa podarilo pandémiu zvládnuť. Zatiaľ sa darí chod nemocnice zachovať a poskytovať zdravotnú starostlivosť.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenská nemocnica má desiatky pozitívnych zamestnancov: Nakazených pacientov je vyše 50
Zdroj: TASR/AP

Zvolenská nemocnica má v súčasnosti 35 zamestnancov pozitívnych na ochorenie COVID-19. V pondelok ráno to uviedla Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica vo Zvolene patrí.

Ako potvrdila, všetci nakazení zamestnanci sú doma v karanténe a nikto z nich nepracuje.

Vyše 50 pozitívnych

Podľa hovorkyne je v nemocnici pozitívnych na nový koronavírus aj 54 pacientov. K dispozícii bolo pre nich 36 reprofilizo­vaných lôžok, pre aktuálnu situáciu však už raz zdravotníci vyčlenili ďalších desať.

Fungovanie v tomto zdravotníckom zariadení je podľa Pavlikovej zabezpečené. „Vedenie nemocnice prijalo viacero organizačných opatrení, aby sa podarilo pandémiu zvládnuť, zatiaľ sa darí chod nemocnice zachovať a poskytovať zdravotnú starostlivosť. V nemocnici stále platia prísne protiepidemio­logické opatrenia a tiež zákaz pre otcov byť pri pôrode,“ dodala.

Platí zákaz návštev

Bezplatné testovanie na ochorenie COVID-19 antigénovými testami je aj pri nemocnici vo Zvolene. Miesto je zriadené pri poliklinike vedľa detského pavilónu.

Vo zvolenskej nemocnici od konca septembra platí zákaz návštev pacientov. Z preventívnych dôvodov trvá tento stav aj naďalej, aby sa medzi ľuďmi nešíril nový koronavírus.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM