Jakub Forgács Správy

Zvolenská nemocnica má novú magnetickú rezonanciu: Aké výhody prináša pacientom? FOTO

Nové MRi získala zvolenská nemocnica z vlastných zdrojov v celkovej cene 618-tisíc eur. Vyšetrenie navyše hradia všetky zdravotné poisťovne

Ilustračný obrázok k článku Zvolenská nemocnica má novú magnetickú rezonanciu: Aké výhody prináša pacientom? FOTO
4
Galéria
Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen

Nemocnica AGEL Zvolen od novembra disponuje úplne novou magnetickou rezonanciou, ktorá bude slúžiť tak prichádzajúcim pacientom, ako aj všetkým hospitalizovaným, ktorí budú túto diagnostiku potrebovať. Nemocnica má toto vyšetrenie zazmluvnené so všetkými zdravotnými poisťovňami. Informovala o tom Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny AGEL SK.

"Na modernom prístroji SIEMENS MAGNETOM Amira 1,5 T budeme realizovať MRi vyšetrenia hlavy, mozgu vrátane mozgovej angiografie, chrbtice, hrudnej, brušnej a panvovej dutiny, ale aj muskuloskeletárneho systému,“ vysvetľuje primárka rádiologického oddelenia Nemocnice AGEL Zvolen MUDr. Valentína Rusenková. Na MRi je možné vyšetrenie aj prostaty, nadobličiek, rôznych nádorových aj nenádorových ochorení. Na vyšetrenie sa pacient dostane na základe odporúčacieho lístku od lekára – špecialistu.Ob­jednať sa dá osobne, pacient dostane presný čas a čakacie doby by nemali presiahnuť 10 dní.

Viac o novej magnetickej rezonancii sa dočítate na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Zvolenská nemocnica má novú magnetickú rezonanciu
4
Galéria
Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM