Marcel Mojžiš Rôzne

Zvolenská nemocnica odštartovala veľkú rekonštrukciu

Zvolenskú nemocnicu čakajú zmeny! Vedenie špitálu odštartovalo komplexnú rekonštrukciu prízemia polikliniky, ktorá potrvá až do leta. V rámci nej vyrastie aj nová lekáreň určená pre verejnosť. Nový imidž priestorov bude stáť približne 140 000 eur.

Rekonštrukcia už začala v týchto dňoch a plánuje sa, že bude finišovať o štyri mesiace. „Rozhodli sme sa zvýšiť komfort návštevníkom a bezpečnosť pacientom našej polikliniky pri predpisovaní liekov. Personál lekárne bude môcť pri vydávaní liekov kontrolovať aj lieky predpísané na oddeleniach či ambulanciách. A aj lieky, ktoré už boli pacientovi vydávané vo verejnej lekárni, čím výrazne zníži riziko ich kontraindikácie,“ hovorí Jozef Botka, šéf Nemocnice Zvolen, ktorá patrí do skupiny Agel.

[blockquote]V novom prostredí ľudia nájdu čakáreň, lekáreň a aj zrekonštruované rehabilitačné oddelenie. Dôjde tiež k úprave podlahy, a zútulneniu celého priestoru vchodu do polikliniky, kde bol umiestnený starý nepoužívaný pult. Hematologická ambulancia z prízemia polikliniky bude presťahovaná na prvé poschodie do nových priestorov. Rehabilitačného oddelenia sa táto fáza rekonštrukcie nedotkne. [/blockquote] „Verejná lekáreň má za cieľ zlepšiť celkové hospodárenie nemocnice, získané finančné prostriedky z prevádzky použiť na ďalší rozvoj služieb,“ uviedol J. Botka. Zrekonštruované prízemie polikliniky otvorí nemocnica koncom leta tohto roku. V priebehu prác nebude zdravotná starostlivosť na jednotlivých oddeleniach či ambulanciách výrazne obmedzená. „Napriek všetkému, pacienti musia počítať s možnými drobnými prevádzkovými problémami spôsobenými nutnými stavebnými úpravami, za ktoré sa im vopred ospravedlňujeme a takisto ich prosíme o trpezlivosť,“ dodal šéf špitálu.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM