Správy

Zvolenská nemocnica sprísnila opatrenia: Nepovoľuje návštevy na oddeleniach

Návštevy sú zakázané na základe rozhodnutie ministerstva zdravotníctva podľa platného usmernenia a aktuálnej epidemiologickej situácie

Ilustračný obrázok k článku Zvolenská nemocnica sprísnila opatrenia: Nepovoľuje návštevy na oddeleniach
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Zvolenská nemocnica pre šírenie nového koronavírusu nepovoľuje návštevy hospitalizovaných pacientov na lôžkových oddeleniach. V stredu to uviedla Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica vo Zvolene patrí.

Ako dodala, návštevy sú zakázané na základe rozhodnutie ministerstva zdravotníctva podľa platného usmernenia a aktuálnej epidemiologickej situácie. „V pôrodnici pustia k pôrodu sprevádzajúcu osobu, predložiť však musí negatívny PCR test na ochorenie COVID-19 nie starší ako 72 hodín,“ spomenula s tým, že ak sa prijatie rodičky stane neodkladné a sprevádzajúca osoba sa nevie preukázať negatívnym PCR testom, nemocnica jej antigénový aj PCR test urobí za stanovené poplatky.

Pripomenula tiež, že v stredu mala zvolenská nemocnica v starostlivosti sedem pacientom s novým koronavírusom a stav dvoch si vyžaduje napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu. „Zo zamestnancov nemocnice sú momentálne v karanténe pre koronavírus dvaja,“ ukončila Pavlíková.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM