Nicole Regecová Správy

Zvolenská nemocnica zvýšila komfort pacientov. Na jedno z oddelení nakúpila nové zariadenie

Potešujúca správa pre chorých. Nemocnica Zvolen investovala desaťtisíce eur do nového vybavenia. Čo má razantne zvýšiť pohodlie ležiacich pacientov?

Ilustračný obrázok k článku Zvolenská nemocnica zvýšila komfort pacientov. Na jedno z oddelení nakúpila nové zariadenie
Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen

V posledných dňoch bolo zakúpených celkom 20 kusov nových polohovateľných postelí spolu s matracmi. Ležadlá sú určené pre pacientov geriatrického oddelenia Nemocnice Zvolen. Okrem väčšieho komfortu zabezpečujú aj zníženie námahy zdravotníckeho personálu pri ich obsluhe. Investícia do nového vybavenia sa pohybuje v celkovej hodnote 20 000 eur.

Nemocnica informovala, že najhlavnejšou prednosťou spomínaných postelí je predovšetkým polohovateľnosť chrbta, nôh a hlavy pacienta a výšková nastaviteľnosť. V rámci nákupu boli zaobstarané aj matrace v bezchybnom stave, ktoré majú významný vplyv pre prevenciu vzniku preležanín. Sú vyrobené z kvalitných materiálov, ktoré sa dokážu najlepšie prispôsobiť telu a obmedzia protitlak spôsobujúci bolesti a časté otáčanie sa na matraci.

„Naším prvoradým cieľom je poskytovať čo najlepšiu odbornú zdravotnú a ošetrovateľskú starostlivosť s ohľadom na individuálne potreby našich pacientov," uviedla vedúca sestra geriatrického oddelenia Gabriela Hricišinová.

Geriatrické oddelenie je určené pre pacientov nad 65 rokov. Cieľom oddelenia je zabezpečiť rýchlu diagnostiku klientom, poskytnúť adekvátnu liečbu, zabezpečiť klientom vhodné prostredie. Ročne hospitalizuje údajne viac ako 3 300 pacientov.

Oddelenie má 86 lôžok umiestnených v Spoločnom pavilóne na prízemí, 3. a 4. poschodí. Izby sú 2– maximálne 3 lôžkové. Na oddelení sú riešené akútne prípady – náhle zmeny zdravotného stavu, okrem tých, ktoré, je nutné sledovať na jednotke intenzívnej starostlivosti (JIS). Pacienti sú prijímaní počas dňa, nocí, víkendov a sviatkov.

Čítajte tiež:

Na zvolenskom námestí zasahovala polícia: Agresívny muž (37) skončil v putách!

Klobúk dole pred zvolenskými ôsmakmi. Krásna pomoc chorému Adamkovi!

Foto: ilustračné

Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM