Správy Samospráva

Zvolenská Slatina neorganizuje hromadné jarné upratovanie: Kto sa o to postará?

Samospráva vie záujemcom poskytnúť vrecia na odpad a zabezpečí vývoz vyzbieraných smetí.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenská Slatina neorganizuje hromadné jarné upratovanie: Kto sa o to postará?
Foto: Vladimír Bállek

Hromadné jarné upratovanie obce samospráva Zvolenskej Slatiny vo Zvolenskom okrese neplánuje a ani neorganizuje. Potvrdila to starostka Mária Klimentová.

Ako pomôže samospráva?

Pripomenula, že intravilán Zvolenskej Slatiny, jednotlivé ulice a verejné priestranstvá po zimnej údržbe čistí obec svojimi stálymi pracovníkmi. Pripájajú sa tiež aktivační pracovníci. „Obyvatelia si okolie svojich rodinných domov udržiavajú sami,“ zhrnula.

Ako dodala, niektoré organizácie, napríklad skautský oddiel, poľovné združenie a rybársky zväz organizujú so svojimi členmi čistenie v extraviláne obce vrátane vodných tokov. Samospráva v tomto prípade podľa starostky poskytne vrecia na odpad a zabezpečí vývoz vyzbieraných smetí. „Keď v obci zaregistrujeme čiernu skládku, na svoje náklady zabezpečíme jej likvidáciu. Je to v prípade, že sa nezistí jej pôvodca,“ podotkla Klimentová.

Miestne dane a ani poplatok za vývoz komunálneho odpadu tento rok obec Zvolenská Slatina nezvyšuje a ostávajú rovnaké ako vlani. Obyvatelia obce tak za komunálny odpad ročne aj naďalej zaplatia 16,43 eura.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM