Jozef Sliacky Iné športy

Zvolenská športová jeseň pokračovala bežeckou štafetou

Zvolenská športová jeseň, podujatie, ktoré si už získalo na popularite a patrí mu pevné miesto vo zvolenskom telovýchovnom kalendári, patrila včera žiakom zvolenských základných škôl.

Na pešej zóne v centre Námestia SNP sa včera dopoludnia zišli deti zo všetkých zvolenských základných škôl, aby si zmerali sily v štafetovom behu. Počasie bežcom prialo, aj vo Zvolene vládlo typické babie leto, ktoré znásobilo chuť žiakov do športovania.

Pretekalo sa v dvoch kategóriách. V rámci I. stupňa sa pretekov zúčastnilo šesť zvolenských základných škôl. Víťazom štafetového behu sa stali žiaci ZŠ M. Rázusa zo sídliska Zlatý Potok. Na medailových miestach za nimi skončili deti zo ZŠ Jilemnického 1 a J. Alexyho.

Vyzerá to tak, že škola zo Zlatého Potoka má najlepších bežcov. Medzi staršími žiakmi skončili na druhom mieste, keď rýchlejší boli len žiaci zo ZŠ J. Alexyho zo Sekiera. Na treťom mieste skončila ZŠ Hrnčiarska. Pretekali žiaci zo siedmich zvolenských ZŠ.

Deti vybojovali pre svoje školy športové potreby, ako je bedmintonová súprava, stolnotenisová súprava a futbalová lopta.

Zvolenská športová jeseň vyvrcholí vo štvrtok 14. októbra v bazéne mestskej plavárne, kde sa od 8. hod. uskutoční štafetové plávanie. Zapojiť doňho sa môžu nielen deti, ale aj dospelí.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM