Kultúra

Zvolenské divadlo začína hrať NAŽIVO: Kto môže zavítať na predstavenia?

Divadlo Jozefa Gregora Tajovského sa riadi pri prevencii šírenia ochorenia COVID-19 aktuálnymi nariadeniami a odporúčaniami. Za akých podmienok ho môžete navštíviť?

Ilustračný obrázok k článku Zvolenské divadlo začína hrať NAŽIVO: Kto môže zavítať na predstavenia?
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Zvolenské Divadlo Jozefa Gregora Tajovského (DJGT) začína podľa aktuálne platných opatrení proti šíreniu ochorenia COVID-19 hrať pre divákov naživo. Vo štvrtok to potvrdila vedúca obchodno-marketingového oddelenia DJGT Gabriela Valentínyová.

Ako dodala, januárový program zverejňuje divadlo na svojej webstránke. „Medzi prvé predstavenia sme zaradili najnovšiu inscenáciu s názvom Postaraj sa!, ktorú zatiaľ diváci mali možnosť vidieť len v on-line priestore,“ spomenula. Dramaturgička DJGT Uršuľa Turčanová uviedla, že táto inscenácia je upravená na mieru hlavnému a jedinému predstaviteľovi Ondřejovi Danišovi, ktorý doplnil hru o vlastnú hudbu. Autor predlohy Petr Šabach s humorom opisuje život muža, barového muzikanta, ktorý sa ocitne v domácnosti. Kým sa jeho žena bude venovať kariére, on sa má postarať o malého syna. Popritom sa hlavný hrdina zamýšľa aj nad sebou a nad tým, čo mu z predchádzajúceho života chýba a čo nie.

Valentínyová poznamenala, že divadlo sa chystá aj na zájazdové predstavenie. Bude to 21. januára v Detve, kde uvedie nadčasovú drámu Petra Karvaša s názvom Polnočná omša. Príbeh sa odohráva počas pamätných Vianoc v roku 1944. Vojna stále trvá a nikto nevie, kedy sa skončí, kto bude víťaz a kto porazený. „Rodina Kubišovcov zažije za štedrovečerným stolom otras a náhly rozpad posledných zvyškov istoty. Krízová situácia donúti každého z členov rodiny pozrieť sa na svoje strachy, tajomstvá a úzkosti,“ podotkla dramaturgička.

Divadlo Jozefa Gregora Tajovského sa riadi pri prevencii šírenia ochorenia COVID-19 aktuálnymi nariadeniami a odporúčaniami. Podmienkou je najviac 50 percent kapacity hľadiska pre divákov v režime OP. Všetky informácie môžu záujemcovia získať prostredníctvom webovej stránky divadla.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM