Kultúra

Zvolenské divadlo zrušilo plánované predstavenia: Môžete požiadať o vrátenie vstupného

O vrátenie financií môžu ľudia požiadať mailom alebo telefonicky. Ako na to?

Ilustračný obrázok k článku Zvolenské divadlo zrušilo plánované predstavenia: Môžete požiadať o vrátenie vstupného
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Diváci, ktorí si kúpili vstupenky na predstavenia zvolenského Divadla Jozefa Gregora Tajovského (DJGT), môžu požiadať o vrátenie peňazí. Uviedla to vedúca obchodno-marketingového oddelenia DJGT Gabriela Valentínyová. V divadle až do odvolania zrušili plánované predstavenia a podujatia pre epidemiologické opatrenia proti šíreniu nového koronavírusu, ktoré začali platiť od 15. októbra.

Vstupné vracajú

Herci tak nebudú hrať pred divákmi v najbližších týždňoch a možno aj mesiacoch. „Vstupné divákom, pokiaľ o to požiadajú, samozrejme vraciame. O všetkých zrušených predstaveniach sme ich informovali,“ pripomína vedúca marketingu.

O vrátenie financií môžu ľudia požiadať mailom na vstupenky@djgt.sk alebo telefonicky na čísle 045/5551 226. „V DJGT sme sa museli prispôsobiť tak, ako všetky iné divadlá, opatreniam a nariadeniam Úradu verejného zdravotníctva. Dodržiavame všetky protiepidemické opatrenia,“ zhrnula s tým, že divadlo už malo pripravený plán predstavení na november.

„Po avizovanom zákaze organizovania hromadných podujatí sme ho už ani nezverejňovali. Hneď, ako sa situácia zlepší a divadlá budú pre verejnosť opäť otvorené, zverejníme program a budeme pripravení hrať,“ poznamenala.

Všetci sú v poriadku

Po karanténe, ktorú absolvovali zamestnanci DJGT, obnovilo divadlo svoju činnosť od 6. októbra. Všetkých osem naplánovaných divadelných predstavení zrušili od 27. septembra do nedele 4. októbra. Jeden externý herec mal potvrdené ochorenie COVID-19. V rámci obmedzených možností sa tak umelci vrátili na pár dni pred svojich divákov. „Čo sa týka ochorenia COVID-19, v súčasnosti sú všetci herci a zamestnanci DJGT v poriadku a zdraví,“ ukončila Valentínyová.

Všetky informácie môžu záujemcovia získať prostredníctvom webovej stránky www.djgt.sk. Zriaďovateľom DJGT je Banskobystrický samosprávny kraj.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM