Jakub Forgács Rôzne Správy

Zvolenské námestie sa dá do pohybu. Stane sa parketom pre 700 tanečníkov

Máte radi tanec? Potom si nenechajte ujsť hotovú pastvu pre oči. Pozrite, čo sa chystá v centre mesta!

Ilustračný obrázok k článku Zvolenské námestie sa dá do pohybu. Stane sa parketom pre 700 tanečníkov
2
Galéria
Zdroj: Mesto Zvolen

Až sedemsto detí bude v piatok 19. 5. na poludnie na Námestí SNP tancovať historický tanec štvorylka. Pôjde o tretí ročník Zvolenskej štvorylky – podujatia medzinárodného významu European Quadrille Dance Festival. „

V mnohých mestách Slovenska aj celej Európy sa v rovnakom dni, v tom istom čase zhromaždia na námestiach tancujúce deti a mládež a spoločne zatancujú historický tanec – štvorylku,“ vysvetľuje Zuzana Niščáková z Tanečnej školy Zuzana a dodáva: „Vo Zvolene sa do štvorylky zapojili tento rok dve stredné a päť základných škôl a tiež žiaci a žiacky našej tanečnej školy, ktorá je aj odborným garantom a koordinátorom podujatia,“ hovorí Niščáková.

Počet tancujúcich zvolenských detí sa každým rokom zvyšuje, minulý rok ich bolo okolo tristo. „V tričkách vo farbách mesta – bielej a červenej, ktoré dostanú všetci tanečníci, bude tento rok oblečených až sedemsto tanečníkov a tanečníčok!“ zdôrazňuje Niščáková. Ako dodáva, verí, že malých tanečníkov prídu podporiť aj Zvolenčania: „Veríme, že si nenecháte ujsť jedinečnú príležitosť zažiť toto nádherné farebné a tanečné divadlo naživo a prídete všetkých tancujúcich podporiť svojím potleskom!“ Vystúpenie sa v celej Európe začne v rovnakom čase – presne na poludnie.

V OBRAZOCH: Zvolenské námestie rozhýbu stovky tanečníkov štvorylky
2
Galéria
Zdroj: Mesto Zvolen
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM