Správy Samospráva

Zvolenskí cyklisti sa potešia: Čo pribudne pri cyklochodníku na Zlatom potoku?

Primátorka Zvolena Lenka Balkovičová poznamenala, že cyklocesta by mala ľudí previesť od konečnej zastávky mestskej hromadnej dopravy pozdĺž ulice Andreja Hlinku až k nákupnej zóne.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenskí cyklisti sa potešia: Čo pribudne pri cyklochodníku na Zlatom potoku?
Foto: Barbara Dallosová

Súčasťou stavebných prác okrem položenia či vyznačenia cyklochodníka na Zlatom potoku vo Zvolene bude aj vybudovanie dvoch nových prístreškov so stojanmi na bicykle. Uviedol to hovorca mesta Martin Svatuška s tým, že pribudne aj jeden stojan pre ich servis.

Až k nákupnej zóne

Primátorka Zvolena Lenka Balkovičová poznamenala, že cyklocesta by mala ľudí previesť od konečnej zastávky mestskej hromadnej dopravy pozdĺž ulice Andreja Hlinku až k nákupnej zóne.

„Vrchná a stredná časť povedie úplne novým chodníkom, spodná bude riešená značením na existujúcej ceste. V bezpečnej vzdialenosti od kruhového objazdu prevedie cyklistov na druhú stranu,“ zhrnula. „Po krátkom úseku sa tak dostanú novou lávkou cez potok až do nákupného areálu. Ak nebudú žiadne zásadnejšie problémy, prví cyklisti by sa mohli previezť novou trasou už na jeseň,“ spomenula.

Ďalšie aktuálne správy

Za státisíce eur

Podľa hovorcu má mesto Zvolen záujem do budúcnosti prepojiť jednotlivé sídliská s centrom mesta aj prostredníctvom cyklociest. Preto sa na jar tohto roka začala výstavba nového priestoru pre cyklistov na sídlisku Zlatý potok. Napojením sa tak obyvatelia po Sokolskej ulici dostanú až do centra mesta.

Svatuška ďalej zdôraznil, že hoci úvahy o vybudovaní tohto chodníka sú dlhodobejšie, skutočná príprava sa začala v roku 2019. Samospráva sa vtedy uchádzala o dotáciu z Ministerstva dopravy a výstavby SR, a to vo výške 308-tisíc eur. „So svojím projektom napokon uspela, väčšina prác tak bude hradená mimo mestského rozpočtu. Po ukončení súťaže na dodávateľa a ceny diela hovoríme o sume takmer 274-tisíc eur. Mesto je však povinné podieľať sa na financovaní, a to vo výške cez 16-tisíc eur,“ ukončil.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality zo Zvolena

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM