Jakub Forgács Hokej

Zvolenskí hokejisti s domácim triumfom. Proti Liptákom si schuti zastrieľali

Po vyhratom derby v Bystrici chceli hokejisti HKM nadviazať na úspech. Na domácom ľade privítali Liptákov!

Ilustračný obrázok k článku Zvolenskí hokejisti s domácim triumfom. Proti Liptákom si schuti zastrieľali
4
Galéria
Zdroj: TASR

Zvolenčania túžili potvrdiť predchádzajúce víťazstvo na ľade Banskej Bystrice aj preto, že Liptáci im narobili v sezóne veľké problémy. Na prvé víťazstvo proti nim sa naštartovali výborne, druhá tretina im dopriala až tri góly a v efektívnosti hostí vyučovali. Skóre otvoril v 14. min Puliš po skončení oslabenia z prečíslenia, keď si zvolil to najlepšie, čo mohol, presnú strelu k pravej žŕdke.

V 22. minúte síce Kriška využil nahrávku od Urama pred bránku a vyrovnal, potom však už kraľovali domáci. V 26. minúte Puliš strelil v presilovke svoj druhý gól po dorážke, v 29. minúte Hraško po obliehaní bránky a viacerých strelách skóre zvýšil a Krejčí v 36. minúte po asistencii od brankára Baroša dokonca vyhnal z bránky Križana po tom, ako pustil medzi betónmi ľahkú strelu.

V tretej tretine hosťom nezostávalo iné ako zariskovať, no nie tak ako v 42. minúte po brejku a šanci domáceho Šišovského, alebo po strele úplne voľného Hraška o štyri minúty neskôr. Zvolenčania súpera často zatlačili, do šancí ho nepúšťali a poľahky si udržiavali bezpečný odstup. V 51. minúte po brejku doslova zatlačil puk vlastným telom do bránky Mráz, tento moment potvrdil aj videorozhodca, a záver už mohli „rytieri“ dohrať bez akýchkoľvek obáv. V 53. minúte mali Liptáci k dispozícii presilovku o dvoch hráčov trvajúcu až 87 sekúnd, no zmohli sa v nej len na jednu strelu a až do konca už nič účinné nevymysleli.

Hlasy po zápase

Milan Staš, tréner Zvolena: „Aj keď sme mali veľmi dobrý vstup do zápasu, mali sme veľa hluchých miest, z ktorých súper vedel pohroziť. Na začiatku druhej tretiny vyrovnal, no prišli naše chvíle, odskočili sme na dva góly a odvtedy sme už len kontrolovali hru a výsledok. Som rád, že sa nám podarilo po dobrom výkone v Banskej Bystrici potvrdiť víťazstvo aj doma.“

Róbert Spišák, tréner L. Mikuláša: „Hra bola spočiatku vyrovnaná, vyrovnali sme aj skóre, no po hrubých individuálnych chybách nás súper potrestal a my sme sa po inkasovaných góloch už nevedeli vrátiť do zápasu. Súper v závere kontroloval hru a my sme dlhšie nevedeli puk udržať v útočnej tretine.“

HKM Zvolen – MHk 32 L. Mikuláš 5:1 (1:0, 3:1, 1:0)

  • Góly: 14. Puliš (Krejčí), 26. Puliš (L. Novák, Krejčí), 29. Hraško (Klhufek, Šišovský), 36. Krejčí (Baroš), 51. Mráz (Klhůfek, Hraško) – 22. Kriška (Uram, Mat. Sukeľ)
  • Rozhodovali: Goga – Gegáň, M. Orolin
  • Vylúčení: 6:5
  • Presilovky: 1:0
  • Oslabenia: 0:0
  • Zmeny: 36. Nagy za Križana (L. Mikuláš)
  • 1277 divákov

Foto: ilustračné

HKM Zvolen v OBRAZOCH
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM