Jakub Forgács Krimi

Zvolenskí kriminalisti v akcii. Zaistili podozrivé eurobankovky aj rastliny, FOTO

Polícia v súvislosti s prípadom zadržala jednu podozrivú osobu, ktorá sa mala podľa doteraz získaných informácií mužov zákona pokúsiť podozrivé bankovky dať aj do obehu.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenskí kriminalisti v akcii. Zaistili podozrivé eurobankovky aj rastliny, FOTO
5
Galéria

Zvolenskí kriminalisti zaistili podozrivé eurobankovky vysokej nominálnej hodnoty. Našli aj podozrivé rastliny. Informovala o tom banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Petra Kováčiková.

„Veci polícia zaistila v stredu počas domovej prehliadky vo Zvolenskom okrese. Všetok zaistený materiál bol zaslaný na expertízne skúmanie. K desiatkam zaistených podozrivých bankoviek poskytne odborný posudok Národná banka Slovenska, ktorej experti vyhodnotia aj stupeň nebezpečnosti zaistených bankoviek,“ pokračovala hovorkyňa.

„Polícia v súvislosti s prípadom zadržala jednu podozrivú osobu, ktorá sa mala podľa doteraz získaných informácií pokúsiť podozrivé bankovky dať aj do obehu. Prípad je v štádiu vyšetrovania,“ uviedla Kováčiková so slovami, že k podrobnejším informáciám sa vrátia, keď bude prípad uzavretý.

„Euro je silná a stabilná mena, ktorá priťahuje aj pozornosť falšovateľov peňazí. Aj keď eurové bankovky a mince patria vďaka aplikovaným ochranným prvkom medzi najlepšie chránené meny na svete, môžu sa v peňažnom obehu vyskytnúť aj falzifikáty. Eurové bankovky a mince obsahujú ochranné prvky, vďaka ktorým sa dajú zákonne vydané platidlá rozpoznať od falošných aj bez použitia špeciálnych prístrojov. Pre jednoduché overenie pravosti bankovky môžete použiť skúšku hmatom, pohľadom a naklonením. Nezabudnite však, že vždy je potrebné overiť viacero ochranných prvkov,“ upozorňuje policajná hovorkyňa.

„Ak zistíte, že bankovka alebo minca je podozrivá alebo falšovaná ihneď kontaktujte políciu, pretože falšovanie peňazí, distribúcia a vedomá platba s falošnými peniazmi je závažným trestným činom,“ dodala Kováčiková.

V priloženej fotogalérii nájdete zábery z domovej prehliadky!

V OBRAZOCH: Zvolenskí kriminalisti zaistili podozrivé eurobankovky aj rastliny
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM