Nicole Regecová Kultúra

Zvolenskí ochotníci zabodovali v silnej konkurencii: Nečakaný zvrat po vyhlásení výsledkov

Tak tomu sa povie úspech! Divadelné umenie zvolenských ochotníkov sa dočkalo veľkej pocty od poroty. Pozrite, kde vďaka špeciálnemu odporúčaniu predvedú svoje umenie.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenskí ochotníci zabodovali v silnej konkurencii: Nečakaný zvrat po vyhlásení výsledkov
Zdroj: Divadlo Zelienka

Hravú rozprávku Čertovské dary prvýkrát uviedlo vo svojom prevedení zvolenské ochotnícke Divadlo Zelienka na sviatok svätého Mikuláša, minulý kalendárny rok. Odvtedy malo predstavenie niekoľko repríz na rôznych miestach. Ako sa však ukázalo v posledných dňoch, aj po štyroch mesiacoch je príbeh mladého Jana a čerta Bucifuka stále pútavý a dokonca schopný zbierať ocenenia.

V silnej konkurencii

V nedeľu zabojovali Zelienkovci so spomínanou rozprávkou na Divadelných dňoch Podpoľania a Hontu o postup na 19. ročník súťaže Rozprávkové javisko, krajskej prehliadky divadelných ochotníckych súborov. Víkendová regionálna prehliadka prebiehala v troch kategóriách: činoherné divadlo, divadlo mladých a divadlo dospelých hrajúcich pre deti.

Zvolenskí ochotníci súperili s početnou konkurenciou v poslednej menovanej kategórii, ktorá prebiehala v obci Podzámčok. Napriek tomu, že v hľadisku kultúrneho domu v Podzámčoku nesedelo v nedeľu veľa detských divákov, amatérski herci opísali atmosféru kladne. „Dnes sa mi hralo veľmi dobre. Myslím si, že sme podali seriózny výkon, ktorý zaujal nielen porotu, ale aj publikum ako také. O to vlastne ide. Verím, že máme reálnu šancu na postup.“, zhodnotila predstaviteľka hostinskej, Petronela Čábyová, tesne po svojom výkone.

Nečakaný zvrat

Vyhodnotenie Divadelných dní Podpoľania a Hontu, ktoré trvali od piatku do nedele, prišlo niekoľko hodín po výkone Divadla Zelienka. Divadelníkov zo zvolenského, detvianskeho a krupinského okresu hodnotili Monika Tatarková (dramaturgička Bábkového divadla na rázcestí v Banskej Bystrici), Dana Karolová (herečka Divadla Jozefa Gregora Tajovského vo Zvolene) a Mária Fábriková (dlhoročná ochotnícka herečka).

Víťazmi kategórie Divadlo dospelých hrajúcich pre deti sa stali hriňovskí ochotníci s vlastnou verziou známeho literárneho diela Pipi Dlhá Pančucha. Naši Zelienkovci obsadili s rozprávkou Čertovské dary druhé miesto. Na Rozprávkové javisko 2016 automaticky postupuje iba víťaz regionálnej prehliadky. Avšak vďaka špeciálnemu odporúčaniu poroty – na postup Čertovských darov, sa tejto krajskej prehliadky zúčastní aj Divadlo Zelienka.

Rozprávkové javisko 2016 sa bude konať v Žiari nad Hronom od 14. do 15. apríla. Predstaví sa na ňom teda aj zvolenské ochotnícke Divadlo Zelienka, ktorému budeme určite držať palce.

Čítajte tiež:

Zvolen rozosmial humor stand up komikov: V závere prišlo vskutku nečakané prekvapenie! :)

Nudiť sa v novom týždni rozhodne nebudeme: Výber akcií, ktoré vo Zvolene stoja za pozornosť

Autor: Lukáš Kamenský

FOTO: Ochotnícke divadlo zo Zvolena zožalo úspech
4
Galéria
Zdroj: Divadlo Zelienka
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM