Stanislav Černák Krimi

Zvolenskí policajti zabránili tragédii: Muž chcel skokom pod vlak vyriešiť svoje problémy

Písali sme o ich netradičných zásahoch mestských policajtov zo Zvolena. Naposledy to bolo o zvieratách. Pri tomto zásahu našich strážcov poriadku však išlo o to najcennejšie. Ľudský život.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenskí policajti zabránili tragédii: Muž chcel skokom pod vlak vyriešiť svoje problémy
Zdroj: Dnes24.sk

Zvolenskí mestskí policajti to majú v práci naozaj „pestré“. Svedčia o tom aj naše články o ich nevšedných činnostiach. Niektoré zásahy však navždy zostanú v ich pamäti pre niečo iné – ich závažnosť. Najmä keď ide o to najcenejšie – ľudský život.

„Ešte v auguste v popoludňajších hodinách oznámila telefonicky službukonajúcemu policajtovi vedúca katolíckej charity sv. Alžbety vo Zvolene, že má veľké obavy nakoľko jeden muž, ktorý navštevuje charitu povedal, že chce spáchať samovraždu skokom pod idúci vlak,“ priblížila prípad bližšie pre Zvolen 24 inšpektorka zvolenskej mestskej polície Katarína Gondášová.

Podľa inšpektorkiných slov, vedúca charity ešte v telefonáte dodala, že údajne sa v čase telefonátu má presúvať z Námestia SNP do Višňovského parku. „Zvolenským policajtom sa podľa popisu podarilo muža vypátrať. Následne s ním nadviazali rozhovor, v ktorom sa im priznal k tomu, že chcel skokom pod vlak vyriešiť svoje osobné a existenčné problémy,“ objasnila Gondášová.

Napokon sa strážcom poriadku podarilo muža presvedčiť, aby upustil od samovraždy a súhlasil s privolaním rýchlej zdravotníckej pomoci a s následným prevozom na psychiatrické liečenie.

Foto: ilustračné (MsP Zvolen)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM