Stanislav Černák Samospráva

Zvolenskí poslanci schvaľovali dotácie: Ako rozdelili dvadsaťtisícový balík eur?

Marec vo Zvolene odštartovalo už v poradí druhé zasadanie mestského zastupiteľstva v tomto roku. Vedenia a poslanci mesta schvaľovali aj dotácie.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenskí poslanci schvaľovali dotácie: Ako rozdelili dvadsaťtisícový balík eur?
Foto: Stanislav Černák / Zdroj: Dnes24.sk

Ako predniesla pred poslancami vedúca Odboru rozvoja mesta Juliana Kochlicová-Ištóková, tak ide o dotácie do oblasti životného prostredia v celkovej výške 1000 eur, do oblasti cestovného ruchu a kultúry v celkovej výške 2 600 eur. Najväčšiu sumu, 18 000 eur pôjde do oblasti sociálnych služieb a zdravotníctva.

„Minulý týždeň počas rokovania s riaditeľkou lesníckeho a drevárskeho múzea vo Zvolene došlo k zmene, ktorá sa týka dotácií v oblasti kultúry a cestovného ruchu, ide o pridelenú dotáciu vo výške 100 eur pre Lesy SR, konkrétne Lesnícke a drevárske centrum. Po rokovaniach viceprimátora Jaroslava Stehlíka s riaditeľkou centra bola táto dotácia zrušená a po dohode s predsedom Komisie kultúry a cestovného ruchu bola táto čiastka pridelená ako dotácia pre Ondreja Kalamára na vydanie jeho knižky,“ povedala Kochlicová.

Do diskusie o dotáciách sa zapojil poslanec Miroslav Gálik. „Je problematické uspokojiť všetkých občanov. Vzhľadom na to, že v komisii životného prostredia sa stále viac a viac občanov zapája do ochrany životného prostredia, pokiaľ by sa dalo, chceli by sme požiadať do budúcnosti o navýšenie dotácií, pretože 1000 eur je dosť málo.“

Na jeho požiadavku zareagovala primátorka Lenka Balkovičová. „Počas tohto roka máme možnosť upraviť výšku pre budúcnosť. Pre tento rok už máme sumu schválenú v rozpočte, meniť ju nemôžeme. Je to na náš, aby sme ju do budúcnosti zmenili.“ Poslanci napokon dotácie aj so zmenou pre oblasť kultúry a cestovného ruchu schválili.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM