Jakub Forgács Krimi

Zvolenskí psíčkari v hľadáčiku policajtov. Čoho sa dopúšťali najčastejšie?

V našom meste žije množstvo psov. Nie všetci majitelia však dodržiavajú svoje povinnosti ako majú. Dôkazom sú aj výsledky akcie, ktorá prebehla vo Zvolene!

Ilustračný obrázok k článku Zvolenskí psíčkari v hľadáčiku policajtov. Čoho sa dopúšťali najčastejšie?
Zdroj: TASR

„V mesiaci október 2016 Mestská polícia Zvolen zvýšila počet kontrol, zameraných na dodržiavanie povinností psíčkarov, ktoré im ukladá zákon, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov a Všeobecne záväzné nariadenie mesta Zvolen o podmienkach držania psov na území mesta Zvolen,“ uviedol Juraj Chabada, Náčelník MsP Zvolen.

„Kontroly boli vykonávané v časti Zlatý potok, Sekier, Západ – Tepličky, Podborová a v Centrálnej mestskej zóne. Policajti sa zameriavali hlavne na neoprávnený voľný pohyb psov, na neodstraňovanie výkalov po psoch a na preukázanie totožnosti psa známkou,“ pokračoval náčelník.

Ako ďalej uviedol, v uvedenom období bolo skontrolovaných 197 držiteľov psov, pričom v 15 prípadoch bolo zistené porušenie právnych predpisov. „Najčastejšie sa opakujúcim priestupkom držiteľov psov bol voľný pohyb psa bez vôdzky mimo miest na to určených,“ dodal Chabada. Miesta určené na voľný pohyb psa sú uvedené vo Všeobecne záväznom nariadení mesta Zvolen, ktoré je zverejnené na webovej stránke mesta, ako aj na mapke v prílohe tohto článku.

V OBRAZOCH: Zvolenskí policajti si posvietili na psíčkarov
2
Galéria
Zdroj: Mestská polícia Zvolen
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM